Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΧΑΛΑΛΙ ΣΟΥ - ΚΕΙΜΕΝΟ - (Α ΜΕΡΟΣ)



Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (1)

" Χαλάλι σου"

( Παραγγελιά)

Αφιερωμένο
Στον πλατωνικό έρωτα

Ο ταχυδρόμος με αναμμένη τη μηχανή, κοντοστάθηκε στο γραμματοκιβώτιο της Ελπίδας και άνοιξε την τσάντα του που κρεμόταν στον ώμο του.
«Τι καλό μου φέρνεις σήμερα Γιάννη;» τον ρώτησε η Ελπίδα που έτυχε εκείνη την στιγμή να απλώνει στο μπαλκόνι την μπουγάδα της.
«Δεν πιστεύω λογαριασμούς πάλι», συνέχισε.
«Όχι! Μην ανησυχείς. Νομίζω ότι είναι περιοδικά. Με το ζόρι χωράνε στο κουτί».
«Ευχαριστώ, Γιάννη. Θα κατέβω μετά να τα πάρω», είπε και συνέχισε το άπλωμα των ρούχων.
Ο ταχυδρόμος γκάζωσε το μηχανάκι, πήρε κλειστή στροφή και έφυγε χωρίς να σταματήσει σε άλλο σπίτι.Η Ελπίδα τα τελευταία χρόνια περιμένει με αγωνία τον ταχυδρόμο. Πάντα περιμένει κάτι κι ας μη ξέρει τι είναι αυτό. Της αρέσει η ανθρώπινη επικοινωνία και γι' αυτό πάντα πρώτη κάνει την αρχή. Στέλνει γράμματα σε κάποιον που θαυμάζει, χωρίς να διστάσει. Παράδειγμα, συγγραφέα, ηθοποιό, τραγουδιστή, σε συμμαθήτριες, σε συγγενείς, φίλους. Από τότε μάλιστα που εξέδωσε το βιβλίο «Στιγμές», μαζί με το γράμμα χαρίζει κι ένα βιβλίο.Κι έτσι, όλο αγωνία περιμένει κάποιο γράμμα, κάποια κριτική. Κοιτάζει το γραμματοκιβώτιο πριν πάει για δουλειά, μόλις γυρίσει, ακόμα και το απόγευμα που πάει βόλτα το σκυλί της. Δεν είναι λίγες οι φορές που το κοιτάζει ακόμα και το Σαββατοκύριακο. Λες και ο ταχυδρόμος δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει, απ' το να πηγαίνει τα γράμματά της. Άσε που μερικές φορές αναγκάζεται ν' ανεβαίνει σ' αυτή την μακρινή γειτονιά, μόνο και μόνο για κείνη.Οι υπόλοιποι γείτονες δεν έχουν αλληλογραφία, παρά μόνο λογαριασμούς. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΥΔΡΕΥΣΗΣ, άντε και από κάποια τράπεζα ή καμμιά κάρτα Χριστούγεννα ή Πάσχα. Τούτη εδώ είναι μπελάς για τον ταχυδρόμο. Και να θέλει να μην έρθει μια βδομάδα, δεν το μπορεί. Αναγκάζεται να πηγαίνει, γιατί τα γράμματα της Ελπίδας θα μαρτυρήσουν την καθυστέρηση απ' τις ημερομηνίες, κι εκείνη θα του γκρινιάξει.Έτσι σήμερα πήγε στον οικισμό, μόνο και μόνο για κείνη, απ' ότι κατάλαβε η Ελπίδα, γιατί μετά από κείνη, δεν σταμάτησε σε κανένα άλλο σπίτι.
(Συνεχίζεται)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:29:00 μμ 0 comments

*********

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (2)

"Χαλάλι σου"(Συνέχεια 2)

«Μπα, τι έπαθε η γυναίκα μου σήμερα και δεν παρέλαβε εγκαίρως την αλληλογραφία της;» ρώτησε ο Αλέξης την Ελπίδα, μόλις μπήκε στο σπίτι, γυρίζοντας απ' την δουλειά, ενώ άφηνε τους τρεις μεγάλους κίτρινους φακέλους, πάνω στο τραπεζάκι του κουζίνας.
«Καταπιάστηκα με τις δουλειές κι όταν ο ταχυδρόμος μου είπε ότι είναι περιοδικά, απογοητεύτηκα και δεν πήγα να τα πάρω. Δε βαριέσαι! Περιοδικά μόδας είναι. Δεν καίγομαι. Εγώ άλλο περιμένω....»
«Ξέρω τι περιμένεις, αλλά και λίγη μόδα δεν βλάπτει. Άντε! Παρήγγειλε κάτι, να ανανεωθείς. Θέλω να τα δω κι εγώ. Εγώ έχω πιο καλό γούστο από σένα. Να παραγγείλεις κάτι σέξι!», είπε και την αγκάλιασε, ενώ εκείνη τραβιόταν, μη τον γεμίσει αλεύρι απ' τα ψάρια που τηγάνιζε.
«Έχουμε κεφάκια άντρα μου; Άντε να πλυθείς και σε λίγο θα φάμε. Έρχονται και τα παιδιά. Καθυστέρησα να τηγανίσω, για να τα προλάβετε ζεστά».
«Α! Ωραία, είπε ο Αλέξης και πήγε να φύγει.
«Αλέξη, σε παρακαλώ, πάρε κι αυτά», κι έδειξε τους φακέλους. "Άφησέ τα στο τραπεζάκι του σαλονιού. Θα τα δω το βράδυ. Το απόγευμα έχω δουλειές".
Παλιότερα η Ελπίδα, πέρα από την κανονική της δουλειά, δούλευε και ως ντήλερ ρούχων. Γρήγορα όμως είδε ότι απ' αυτή τη δουλειά, περισσότερο έμπαινε μέσα παρά κέρδος έβγαζε. Κάποιες πελάτισσες αλλιώς φαντάζονταν το ρούχο και όταν το έβλεπαν πάνω στο σώμα τους, δεν τους άρεσε. Πολλές μετάνιωναν για την παραγγελία τους και την ακύρωναν. Άλλες έκαναν παζάρια. Έτσι εκείνη αναγκαζόταν να τα αλλάξει ή να τα επιστρέψει και να πάρει κάτι για την δική της οικογένεια ή και να τα δώσει τιμή κόστους, καθότι και πολύ φιλότιμη. Γι' αυτό και δεν ασχολήθηκε πολύ μ΄αυτή τη δουλειά. Έξτρα εισόδημα χρειαζόταν και όχι έξτρα έξοδα.
Παρόλο που η Ελπίδα είχε χρόνια να παραγγείλει, οι εταιρείες επέμεναν να την ενημερώνουν για την μόδα τους, στέλνοντας τα νέα περιοδικά. Εκείνη τα ξεφύλλιζε και σπάνια παρήγγελνε. Σήμερα δεν τα έδωσε καμιά σημασία. Ούτε που ασχολήθηκε να δει ποιες εταιρείες ήταν. Νευρίασε μάλιστα, γιατί αυτές τις μέρες περίμενε απάντηση από έναν εκδοτικό οίκο για το βιβλίο της και η απάντηση δεν ήρθε ακόμη. Τζάμπα κουράστηκε ο ταχυδρόμος να έρθει μόνο για κείνη. Αυτοί οι φάκελοι ίσως να είναι η αφορμή να μην έρθει πάλι αύριο, μόνο για ένα γράμμα. Κι αν αυτό το γράμμα ήταν η απάντηση που θα έβαζε τέλος στην εξάμηνη αγωνία της; Γι' αυτό είχε θυμώσει και με τα περιοδικά και με τις εταιρείες και με την μόδα, που κάθε τρεις και λίγο ανανεώνεται, λες και κάθε εργαζόμενη γυναίκα, δεν έχει άλλη σκασίλα απ' το τι ρούχο θα φορέσει. Αν ήταν άλλη στιγμή θα τα χάζευε ευχαρίστως. Τώρα δεν είχε διάθεση.
(Συνεχίζεται)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:30:00 πμ 0 comments

*******
Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (3)

"Χαλάλι σου" (3)(Συνέχεια)


Η ώρα ήταν δώδεκα και μισή το βράδυ. Τα παιδιά είχαν ξαπλώσει και η Ελπίδα έπλενε τα βραδινά πιάτα. Ο Αλέξης είχε γυρίσει απ΄ το τσιπουράδικο, που είχε πάει με τους φίλους του και έκανε μπάνιο. Μόλις τελείωσε πήγε στην κουζίνα.
«Άντε! Ακόμα παιδεύεσαι; Έλα να ξαπλώσουμε. Σάββατο αύριο. Δε δουλεύεις. Εγώ όμως πρέπει να ξυπνήσω πρωί».
«Πήγαινε ρε παπάκι μου", έτσι τον έλεγε χαϊδευτικά, "είναι πολύ νωρίς για μένα. Άλλωστε θέλω να κάνω κι εγώ μπάνιο. Να χαλαρώσω λίγο. Έχω να γράψω κάποιες επιστολές και να κάνω λίγες διορθώσεις στο βιβλίο της μάννας».
«Πάλι διορθώσεις; Αφού το έστειλες σε εκδοτικό οίκο. Άσε να το πάρουν πρώτα. Το ζάλισες αυτό το βιβλίο!»
«Όσο είναι στα χέρια μου θα το διορθώνω!»
«Έλα ρε κορίτσι μου, να με πάρεις μια αγκαλιά», είπε παραπονιάρικα και την έσφιξε στην αγκαλιά του.
«Κεφάκια το παπάκι μου; Καλά τα τσιπουράκια; Καλά. Θα κάνω ένα μπάνιο, θα χαλαρώσω λίγο στο σαλόνι χαζεύοντας τα περιοδικά, θα κάνω κανά δυο τσιγαράκια και θα έρθω».
«Μη χαλαρώσεις πολύ, θα σε χαλαρώσω εγώ. Θα περιμένω. Κι αν με πάρει ο ύπνος να με ξυπνήσεις. Μη μου πεις πάλι το πρωί ότι με λυπήθηκες, γιατί ήμουν κουρασμένος και είχα ανάγκη από ύπνο!»
«Εντάξει παραπονιάρη. Θα σε ξυπνήσω».
«Και μην αργήσεις.....»
«Εσύ με καθυστερείς. Άσε με να πλύνω και το ταψί. Mη το έχω για αύριο».
«Γι' αυτό σ' αγαπάω!» Την φίλησε παθιασμένος, ενώ εκείνη είχε τα χέρια της μακριά, μη στάξουν πάνω του βρώμικες σαπουνάδες και μόλις είχε βγει απ' το μπάνιο.
Εκείνος αποφάσισε να πάει στην κρεβατοκάμαρα, σαν καλό παιδί. Δεν πρόλαβε να φτάσει στην πόρτα του χολ και γύρισε πίσω. Με χαζοχαρούμενο και πονηρό ύφος, της είπε:
"Και που είσαι; Θέλω να βάλλεις εκείνο το μακρύ το κόκκινο νυχτικό. Το σατέν, που γλιστράει....."
«Α! να κι η παραγγελιά! Πόσα τσιπουράκια ήπιες σήμερα; Άντε και θα ξυπνήσεις τα παιδιά».
«Καλά πάω. Θα σε περιμένω. Δεν θα κοιμηθώ. Εσύ κάνεις φασαρία. Σταμάτα μ' αυτό το ταψί», είπε κι έφυγε λίγο τσατισμένος.
Η Ελπίδα δεν ήθελε να τον στεναχωρήσει. Ξέβγαλε το ταψί, όσο πιο αθόρυβα μπορούσε και πήγε στην κρεββατοκάμαρα να πάρει καθαρά ρούχα, για να κάνει το μπάνιο της. Σήμερα έκανε γενική καθαριότητα και ένοιωθε πως όλη η βρώμα είχε κολλήσει πάνω της. Τότε είδε τον Αλέξη, που τον είχε πάρει ήδη ο ύπνος και ροχάλιζε. Τον χάιδεψε στα μαλλιά, του έδωσε ένα απαλό φιλί στο μέτωπο, τον σκέπασε καλά, πήρε καθαρά εσώρουχα και το κόκκινο νυχτικό και έφυγε ήσυχα ήσυχα απ' το δωμάτιο.
(Συνεχίζεται )
posted by elpida @ 6/24/2006 01:31:00 πμ 0 comments
0 Comments:

**************

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (4)

"Χαλάλι σου" (4)(Συνέχεια)

Φορώντας το μακρύ κόκκινο σατέν νυχτικό η Ελπίδα, που τόσο άρεσε στον άντρα της και τυλίγοντας μια πετσέτα στα βρεγμένα μαλλιά της, κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ του σαλονιού της. Άναψε τσιγάρο και πήρε στην αγκαλιά της τους τρεις φακέλους.Άνοιξε τον πρώτο, τον πιο παχύ φάκελο και χύθηκαν στην αγκαλιά της αμέτρητοι φάκελοι αλληλογραφίας, με γραμματόσημα και σφραγίδες ταχυδρομείου.
Κουφάθηκε. «Άλλο και τούτο!», σκέφτηκε. Κοίταξε ξανά τον αποστολέα του κίτρινου φακέλου. Έλεγε το όνομά της. Τον έστελνε μια κυρία Μαρία Τάδε, από την Αθήνα. «Ε! Δεν είμαστε καλά!», ήταν η δεύτερη σκέψη. Μάζεψε τους φακέλους κοντά της και τότε είδε ότι όλοι οι άλλοι φάκελοι έγραφαν το όνομα της Μαρίας στη θέση του παραλήπτη και ενός άντρα στη θέση του αποστολέα. «Κάποιο λάθος θα έγινε», ήταν η τρίτη σκέψη της Ελπίδας.Έβγαλε ένα γράμμα απ΄ τον πρώτο φάκελο που είχε μπροστά της και μπήκε στον πειρασμό να το διαβάσει. Αν ήταν κλειστό, δεν θα το άνοιγε. Άλλωστε, όλα τούτα τα γράμματα, σε εκείνη τα είχαν στείλει. Απ΄τις πρώτες γραμμές, κατάλαβε ότι ένας άντρας απευθυνόταν σε μια γυναίκα και έδειχνε πολύ ερωτευμένος μαζί της. «Μαράκι μου», την ανέβαζε, «Μωρό μου!», την κατέβαζε!
Όχι! Δε θα διάβαζε παρακάτω. Ήταν τόσο κουρασμένη σήμερα, ο άντρας της την περίμενε να τον ξυπνήσει και δεν είχε χρόνο να το ξημερώσει διαβάζοντας ξένα ερωτικά γράμματα. «Όλα κι όλα!» ήταν η τέταρτη σκέψη και σηκώθηκε να μαζέψει όλους τους φακέλους, γιατί κάποιοι είχαν πέσει και στο πάτωμα.
Κοίταξε δίπλα το τζάκι και της πέρασε φευγαλέα απ΄ το μυαλό η ιδέα να τα κάψει. Δεν είχε όμως το δικαίωμα να το κάνει αυτό. Τα γράμματα ήταν ξένα και έπρεπε να τα επιστρέψει. Άλλωστε τα δυο κούτσουρα κρατούσαν μια χαρά για όλη τη νύχτα. Το χαρτί θα γέμιζε σκουπίδια το τζάκι κι εκείνη αύριο θα είχε έξτρα καθαριότητα. Άσε που την είχε ξαναπάθει. Είχε κάψει μια φορά κάποια γραπτά της, φύσηξε ο αέρας όταν άνοιξε η πόρτα και γέμισε το σαλόνι κάπνα και μαύρες φλούδες. Δεν θα την ξαναπάθαινε.Καθώς τους μάζευε, δεν ήταν και λίγοι, (πολύ ερωτευμένος ο δικός σου με την Μαρία), είδε έναν φάκελο διαφορετικό απ΄τους άλλους, τους μπλε άσπρους, αεροπορίας που λέμε. Κίτρινος, μικρού μεγέθους. Τον κοίταξε και είδε ότι αυτός ο φάκελος ήταν κλειστός και είχε για αποστολέα το δικό της όνομα. Κάθησε πάλι στον καναπέ και άναψε πάλι τσιγάρο. Τόση ώρα δεν έκανε και τίποτα άλλο. Ένα άναβε, ένα έσβηνε.Άνοιξε βιαστικά τον φάκελο, ελπίζοντας πως ίσως αυτό της έλυνε όλες τις απορίες.(Συνεχίζεται)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:32:00 μμ 4 comments

4 Comments:
At Δευ Σεπ 25, 02:57:29 πμ, Sailor said...
Είναι 3 το ξημέρωμα Ελπιδα μουκαι εγώ συνεχίζω το διάβασμααλλά έχει και συνέχειατο " Χαλάλι σου "αύριο πάλι το πρωί το επόμενοκαλό ξημέρωμακαι καλό γράψιμο !περιμένω, έτσι !

At Δευ Σεπ 25, 08:37:04 πμ, advocatus diaboli said...
Πρωινή πρωινή το είδα και το απόλαυσα. Αναμένω σε αναμμένα κάρβουνα τη συνέχεια.

At Δευ Σεπ 25, 08:22:27 μμ, elpida said...
sailorΕίναι δακτυλογραφημένο προ πολλού, μα είναι αδούλευτο. Είναι αληθινή η ιστορία κι αν δεν άξιζε, δεν θα την έβαζα εδώ. Θα καταλάβεις παρακάτω.Σ΄ευχαριστώ που κάνεις τον κόπο και την διαβάζεις. Μου αρκεί όμως που θα χαρεί η Μαρία και ίσως και εκείνος.Φιλιά πολλά, καλό βράδυ!(Περισσότερα στο τέλος).

At Δευ Σεπ 25, 08:32:55 μμ, elpida said...
advocatus diaboliΣτην πορεία θα γνωρίσεις έναν άντρα, αλλιώτικο απ΄τους άλλους. Πες μου κάτι. Με μπερδεύεις. Φίλος ή φίλη είσαι; Κάθε φορά δυσκολεύομαι να σε χαιρετήσω, μην κάνω λάθος.Κλείνω προς το φίλη, αλλά δεν είμαι σίγουρη. Κι αυτά τα ψευδόνυμα, ιδίως τα Αγγλικά... Πάντως σ΄ευχαριστώ που το διαβάζεις και συγνώμη για το μπέρδεμα. Φιλιά πολλά, καλό βράδυ!

***********

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (5)

"Χαλάλι σου" (5)(Συνέχεια)

"Αθήνα 15/3/2006
Αγαπημένη μου Ελπίδα,
σε γνώρισα μέσα απ΄το βιβλίο σου «Στιγμές ζωής - Στιγμές ψυχής», που με πολλές συμπτώσεις έφτασε στα χέρια μου.
Μία συνάδελφός μου.......
Θέλω να σε συγχαρώ για τον αγώνα σου και να σου πω ότι το διάβασα σε δυο βράδια. Σε πολλές στιγμές σου έκλαψα σα μωρό παιδί. Ένιωσα σα να έχω μια αδελφή που μου λέει τον πόνο της. Δεν ξέρω γιατί, αλλά με άγγιξες πολύ. Μ΄ αρέσει...... Μου άρεσε πολύ η ιδέα του λευκώματος, μα πιο πολύ μου άρεσε που ζητάς απ΄τους αναγνώστες να σου γράψουν δικές τους στιγμές. Εγώ όμως, αντίθετα από σένα, μη μου πεις να γράψω. Αφού, να σκεφτείς, σε όλα αυτά τα γράμματα ο Νίκος δεν πήρε ούτε μία απάντηση.Γι΄αυτό σκέφτηκα κάτι άλλο. Να σου στείλω τα γράμματα του Νίκου, γιατί για μένα είναι βόμβα να τα κρύβω μέσα στο σπίτι μου και δεν μου πάει καρδιά να τα καταστρέψω.Στέλνοντάς τα όμως σε σένα, που γράφεις, ίσως σε εμπνεύσουν για μια ερωτική ιστορία και ίσως, μέσω εσένα, αυτά τα γράμματα ξαναμπούν νόμιμα στο σπίτι μου, σε μορφή βιβλίου. Θα τα ξαναδιαβάζω, θα θυμάμαι, θα κλαίω, θα γελάω, χωρίς να προδωθώ.
Με καταλαβαίνεις έστω και λίγο Ελπίδα;
Ξέρω απορείς. Νιώθω......
Δεν ξέρω Ελπίδα, αλλά μου ενέπνευσες μεγάλη εμπιστοσύνη και αυτά τα γράμματα τα παραδίνω σε σένα, να τα χειριστείς όπως εσύ θέλεις. Σου έχω πλήρη εμπιστοσύνη κι ας μη με γνώρισες ποτέ. Εγώ όμως σε γνώρισα μέσα απ΄το βιβλίο σου και είμαι σίγουρη ότι δεν θα με προδώσεις. Ακόμα κι ένα γράμμα του να γράψεις στις «Στιγμές νο2», που εύχομαι να βγάλεις, εγώ θα χαρώ πολύ.Είμαι σίγουρη ότι θα σε αγγίξουν. Μέσα απ΄τα γράμματα αυτά, θα καταλάβεις και κάποια πράγματα για μένα. Θα δεις όμως την αληθινή αγάπη απ΄την πλευρά του άντρα.
Εγώ μένω.....
Έχω τρεία παιδιά..... "
..............Η Ελπίδα έβγαλε την πετσέτα απ΄τα μαλλιά της, την πέταξε στην άλλη πολυθρόνα και πήγε στην κουζίνα να πάρει κάτι να πιει. Δεν μπορούσε να το πιστέψει. Μια αναγνώστρια της εμπιστευόταν τον κρυφό έρωτά της και κυρίως, κάτι περίμενε απ΄αυτήν! Λες και ήταν κάποια φίρμα συγγραφέας και τις στερέψανε οι εμπνεύσεις! Μα δεν είχε καταλάβει διαβάζοντας το βιβλίο της; Σχεδόν σε κάθε σελίδα έλεγε ότι δεν είχε χρόνο να γράψει όλα αυτά που ήθελε η ίδια και την πνίγουν. Πώς σκέφτηκε ότι θα την ενέπνεε εκείνη να γράψει ερωτική ιστορία; Λες και η Ελπίδα ζούσε σε άλλο πλανήτη και δεν ερωτεύτηκε ή δεν την ερωτεύτηκαν ποτέ. Λες και 46 ολόκληρα χρόνια δεν είχε ακούσει ερωτικές ιστορίες άλλων.Λες κι ήρθε απ΄τον Άρη!
Πήρε μια παγωμένη μπύρα απ΄το ψυγείο και γύρισε στο σαλόνι. Ένιωθε περίεργα. Απ΄τη μια χαιρόταν που μια αναγνώστρια της είχε γράψει καλά λόγια για το βιβλίο της. Απ΄την άλλη την είχε συγκινήσει η κίνησή της, να την εμπιστευτεί και να της χαρίσει τα γράμματα του εραστή της. Απ΄την άλλη άλλη όμως, της έριχνε πλαγίως και μια ευθύνη. Να εκδόσει την ιστορία της ή μέρος της ιστορίας της. Μα η Ελπίδα δεν είχε εκδοτικό οίκο, ούτε ήταν πλούσια να βγάζει βιβλία με ιστορίες άλλων. Είχε πει πως για να τιμήσει τους παλιούς αναγνώστες της, έστω και με δανεικά, αν συγκέντρωνε υλικό, θα έβγαζε τις "Στιγμές Νο2". Η Μαρία της έστειλε υλικό για ολόκληρο βιβλίο!
Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα μετράει. Τα γράμματα την περίμεναν εκεί και την προκαλούσαν να τα διαβάσει. Κι ήταν και πολλά! Θα μπορούσε να τα αφήσει για αύριο, μα ήξερε πως δεν θα έκλεινε μάτι όλη νύχτα. Το μυαλό της θα ήταν εκεί. Σ΄αυτόν τον άγνωστο άντρα, που τον έλεγαν Νίκο και αγάπησε πολύ την Μαρία, που δεν είναι φίλη της, δεν την ξέρει, εκείνη όμως την ξέρει μέσα απ΄το βιβλίο της!"
Α! ρε Μαρία, τι μου κάνεις βραδιάτικα!" σκέφτηκε.Κοίταξε το ρολόι. Είχε λίγο χρόνο, μέχρι να ξυπνήσει ο Αλέξης για την δουλειά. Θα άρχιζε κι αν δεν της άρεσαν, θα τα άφηνε για αύριο. "Α! ρε παπάκι! Έπεσες στην περίπτωση!" είπε μέσα της. Άδικα το παπάκι της την περίμενε απόψε να τον ξυπνήσει. Άδικα και το μακρύ κόκκινο σατέν νυχτικό.(Συνεχίζεται)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:34:00 μμ 0 comments

**************

ΣΑββατο, Ιούνιος 24, 2006


"Χαλάλι σου" (6)

"Χαλάλι σου" (6)(Συνέχεια)

3 / 10 8 κ 50
Μαράκι,
σου ζητώ συγνώμη που κατά κάποιο τρόπο, έχω επιρεάσει τον τρόπο συμπεριφοράς σου, απέναντι στον ίδιο τον εαυτό σου. Σίγουρα όλη αυτή η κατάσταση είναι αρνητική και δυσάρεστη για σένα και ειλικρινά θεωρώ τον εαυτό μου καθ' ολοκληρία υπεύθυνο γι' αυτό.Αποφάσισα να σου γράψω μετά το τηλεφώνημά μου, γιατί ειλικρινά ένιωσα και νιώθω πολύ άσχημα και γιατί ίσως, έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ κάποια πράγματα, τα οποία μπορώ να πω ότι με πληγώνουν, παρά με ικανοποιούν.Προσπαθώ να δεχτώ μια κατάσταση, η οποία είναι αρνητική για μένα, κουράζω και αγχώνω εσένα ( μακάρι διαισθησιακά να πίστευα ότι πράγματι κάτι σου δίνω ) και σίγουρα κάποια πράγματα έχουν χάσει την αξία τους.Για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, αφ' ότου σε είδα και μετά, σκεφτόμουν και προβληματιζόμουν αν αυτό που ένιωθα για σένα ήταν απλά μια ετεροφυλική σχέση, μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Αποτέλεσμα σίγουρα όχι αυτό, αλλά ένα έντονο συναίσθημα που με μία λέξη το χαρακτηρίζω ΑΓΑΠΗ. (Βλέπεις έπεσα με τα μούτρα). Πέρασε κάποιο διάστημα και ακολούθησε το τηλεφώνημά μου. Τρόπος και συμπεριφορά απαράδεκτη, αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος επικοινωνίας και επακολούθησε η γνωριμία μας.
Μέσα λοιπόν σ' αυτό το διάστημα οραματιζόμουν και ευελπιστούσα (χωρίς βέβαια εσύ να φταις γι'αυτό) σε κάποια πράγματα τα οποία θα δίναμε μία μορφή στην υποτιθέμενη(;) σχέση μας. Μία σχέση ανθρώπινη, ειλικρινή και σίγουρα συναισθηματικά ανεβασμένη.Επιρρίπτω λοιπόν ευθύνη σε μένα, γιατί δεν μπόρεσα να σ' αγγίξω σ' αυτό το κομμάτι του εαυτού σου και γιατί άφησα τη φαντασία μου να καλπάζει, προσδοκώντας κάποια πράγματα ή μάλλον ένα τέλος αίσιο και ευχάριστο μόνο για μένα. Εκτιμώντας την όλη κατάσταση, όλο αυτό το διάστημα, κατέληξα σε κάποιο συμπέρασμα, που όχι μόνο ευχάριστο δεν είναι για μένα, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να βρω λέξη ανταποκρινόμενη πλήρως, σ' αυτό που νιώθω.
Παρ' όλα αυτά, υπάρχει κάτι μεγάλο και δυνατό μέσα μου για ΣΕΝΑ και μου είναι δύσκολο να το αποχωριστώ. Θα το κρατήσω για μένα, έχοντας αποκτήσει την εμπειρία ότι: ΑΓΑΠΗ είναι συμμετοχή και παρουσία και των ΔΥΟ (αισθανόμενοι και οι δυο την ανάγκη γι' αυτό).Βλέποντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει, θα προσπαθήσω να πειθαρχήσω τον εαυτό μου και να ζω με τη σκέψη ότι:Θέλω «ΚΑΠΟΙΑ» πολύ, χωρίς να είναι δυνατή η προσέγγιση και η επικοινωνία μαζί της, γιατί ειλικρινά ρε Μαράκι, αν ήταν να λειτουργήσεις μαζί μου, πιστεύω ότι θα είχε γίνει αυτό το διάστημα.Έχω αρχίσει και αισθάνομαι άσχημα, γιατί νιώθω ότι σε προβληματίζω και σε κουράζω, παρά ότι σου δίνω κάτι, γι' αυτό και αποφάσισα να απομακρυνθώ αθόρυβα και ήσυχα (έτσι όπως κάποτε σου είπα).
Θα ήθελα να σου γράψω πολύ περισσότερα, αλλά πιστεύω ότι θα σε κουράσω περισσότερο, γι' αυτό και θα κλείσω κάπου εδώ.Το μόνο που θα πρέπει να θυμάσαι ΠΑΝΤΑ είναι: ότι χρειαστείς και θελήσεις μπορείς να μου το ζητήσεις ανεπιφύλακτα. (Τουλάχιστον εσύ κέρδισες ένα φίλο).
Δεν θα σου ξανατηλεφωνήσω, γιατί πιστεύω ότι σε κουράζω και σε προβληματίζω, εάν εσύ βέβαια θελήσεις, μπορείς να μου τηλεφωνείς για να μαθαίνω νέα σου.
Με απεριόριστη και παντοτινή σκέψη και - - - - -Νίκος
(Συνεχίζεται)

posted by elpida @ 6/24/2006 01:36:00 μμ 0 comments
0 Comments:

**********

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (7)

"Χαλάλι σου" (7)(Συνέχεια)

20 / 10

Αγαπούλα Καλησπέρα.
Μόλις τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο, κάθισα να σου γράψω. Δεν έχω ακόμη συνηθίσει στην ιδέα ότι είμαι στην Ιταλία και η μόνη επαφή μαζί σου είναι το τηλέφωνο και το γράμμα. Θέλω να σου τηλεφωνήσω, αλλά δεν ρισκάρω, γιατί είναι νωρίς ακόμη (5κ30), άρχισα όμως να σου γράφω, γιατί σε σκέφτομαι συνέχεια και με την ιδέα ότι θα σε δω σε 55 μέρες, έχω αρχίσει να επηρεάζομαι και σίγουρα δεν θα είναι και τόσο ευχάριστα τα πράγματα.Η παραμονή μου εδώ θα είναι αναγκαστική και θα μετράω τις ημέρες (ήδη η μία πέρασε) μία - μία. Περιμένω να έρθουνε να μας πάρουνε για φαγητό και να σου τηλεφωνήσω, ελπίζοντας ότι θα είσαι μόνη σου, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε.
Μαράκι, ακόμη δεν ξέρω γιατί έχω νιώσει έτσι μαζί σου, γιατί με γεμίζεις τόσο και γιατί συναισθηματικά έχω «κολλήσει» με σένα. Είναι όμως τόσο ευχάριστο, που δεν σκέφτομαι το γιατί, αλλά το πως θα μπορούσα να σε κάνω ευτυχισμένη ή έστω αν θα μπορούσα να σου έδινα κάτι, για να σε κάνω ευτυχισμένη.Εδώ θα σε αφήσω γιατί ήρθανε οι άλλοι στο δωμάτιό μου.
Μανάρι μου, μόλις γύρισα από το φαγητό και συνεχίζω το γράψιμο. Είμαι σίγουρα πολύ καλύτερα, γιατί μίλησα μαζί σου και γιατί μου είπες ότι μ' ΑΓΑΠΑΣ. Δεν μπορείς να καταλάβεις πως ένιωσα εκείνη τη στιγμή, ίσως ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος, αλλά είμαι αρκετά μακριά σου, για να σε φιλήσω και να σε πάρω στην αγκαλιά μου.Δεν μπορώ όμως να καταλάβω, γιατί έπρεπε να είμαι τόσο μακριά σου, για να μου το πεις και όχι όσο είμαστε μαζί.Σημασία όμως έχει, ότι η κατάληξη θα είναι ουσιαστική και πιστεύω σημαντική και για τους δύο.
Καρδούλα μου, είχα κάποια χρόνια να γράψω και αυτή τη στιγμή είμαι κάπως νευρικός ή μάλλον σε υπερένταση, λόγω της όλης κατάστασης, αλλά πιστεύω πως αύριο θα είμαι πολύ καλύτερα.Για σήμερα θα σταματήσω εδώ και θα συνεχίσω αύριο.(Συνεχίζεται)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:37:00 μμ 0 comments
0 Comments:

********
Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (8)

"Χαλάλι σου" (8)(Συνέχεια)

21 / 10

Μανάρι μου γλυκό, σου στέλνω φιλάκια.
Συνεχίζω το γράψιμο σήμερα και είμαι σίγουρα πιο ήρεμος απ' ότι χθες. Μόλις γύρισα στο ξενοδοχείο και ένιωσα την ανάγκη να σου γράψω. (Ο μόνος τρόπος επικοινωνίας βλέπεις).Σου τηλεφώνησα, μιλήσαμε και σε ξαναπήρα αργότερα (γύρω στις 10κ30) αλλά δεν μπόρεσες να μου μιλήσεις.Καρδούλα μου, σε θέλω πολύ και νιώθοντας ότι υπάρχει αυτή η απόσταση, το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να μετράω τις ημέρες. Ήδη σήμερα πέρασε ακόμη μία.Η παραμονή μου εδώ πάντως δεν είναι και τόσο ευχάριστη, γιατί χωρίς εσένα χάνουν όλα την ομορφιά τους. Το ξενοδοχείο αρκετά καλό, αλλά τα υπόλοιπα όχι και τόσο αξιόλογα, προς το παρόν τουλάχιστον.Σε λίγες μέρες θα αλλάξουμε ξενοδοχείο για να μπορέσουμε να τακτοποιηθούμε καλύτερα. Οι συνθήκες εργασίας σχετικά καλές, περνάει το 8αωρο γρήγορα, αλλά η σκέψη μου παραμένει σε Σένα.
Ναι ρε κουτό Σ' ΑΓΑΠΩ πολύ και μου λείπεις και η σκέψη ότι μ' ΑΓΑΠΑΣ με κάνει να νιώθω πολύ ευχάριστα και ίσως αυτό το διάστημα περάσει πιο εύκολα έτσι. Αύριο θα μπορώ να σου τηλεφωνήσω άνετα πλέον.Δυσκολεύομαι να σου γράψω, γιατί υπάρχουν τόσα πολλά μέσα στο μυαλό μου, που πραγματικά μου φέρνουν κάποια σύγχυση.
Μαναράκι μου, άλλες 54 ημέρες και μετά θα σε πάρω στην αγκαλιά μου, εφ' όσον βέβαια θα το θέλεις και συ, μετά από το διάστημα αυτό.
Σ' ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ και πιστεύω σε σένα. Πιστεύω σε σένα γιατί με κάνεις να αισθάνομαι ευτυχισμένος (ειδικά όταν είπες ότι μ' ΑΓΑΠΑΣ) και εγώ με τη σειρά μου θα προσπαθήσω να σε κάνω ευτυχισμένη. Θα προσπαθήσω να σε πείσω, ότι υπάρχει και για ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗ (και ας επιμένεις ότι εσένα δεν σ' αγάπησε κανείς) κι ας μη το πιστεύεις.Λοιπόν καρδούλα, εδώ θα σ' αφήσω.
Κλείνοντας, θέλω να σου πω, ότι σε σκέφτομαι συνέχεια (το άλλο δεν σου το λέω) και σου στέλνω πολλά φιλάκια.
Με πολλή - - - - -Νίκος
Υ.Γ. Με συγχωρείς για τις κόλλες, αλλά αυτές βρήκα αυτή τη στιγμή.
(Συνεχίζεται)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:37:00 μμ 9 comments


9 Comments:
At Τρι Σεπ 26, 12:54:54 πμ, Γωγώ said...
Συνεχίζεται...πότε;;;

At Τρι Σεπ 26, 12:57:41 πμ, elpida said...
Γειά σου γωγουλίνι μου! Θα το βάλλω όλο μαζί, για να μπορώ να γράφω διάφορα. Βλέπεις δεν ξέρω να ξεχωρίσω φακέλους. Δεν πειράζει όμως. Χαλάλι του!

At Τρι Σεπ 26, 01:26:59 πμ, Γωγώ said...
Είπες χάρηκες που με ξαναβρήκες...γιατί; Με είχες χάσει;;; Πάντα εδώ ήμουν. :) Πολλά φιλιά Κατερινάκι. Θα τα ξαναπούμε!

At Τρι Σεπ 26, 02:02:43 πμ, elpida said...
Ναι γωγώ μου, σε είχα χάσει. Και ξέρεις γιατί; Γιατί εγώ επισκέπτομαι τους άλλους, πατώντας το κουμπάκι στο όνομα, πάνω στο σχόλιο και κάθε φορά, πρέπει να ψάχνω παλιά κείμενά μου, για να βρω αυτούς που θέλω. Βλέπεις τα λιγκ, είναι ανημέρωτα απ΄το Πάσχα! Μια κοπέλα μου τα είχε κάνει και την έχασα και αυτή. Δεν ξέρω Αγγλικά και δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα. Λείπω και συχνά και έχω χάσει πολλούς φίλους. Ελπίζω να τους ξαναβρώ τον χειμώνα που θα είμαι εδώ και θα έχω και χρόνο.Φιλιά πολλά, καλό σου βράδυ!

At Τρι Σεπ 26, 02:20:04 πμ, Γωγώ said...
Για ό,τι θέλεις μπορώ να σε βοήθήσω εγώ. Καληνύχτα!!

At Τρι Σεπ 26, 01:48:02 μμ, μεθυσμένα χρώματα said...
νάμαι και εγώ....μετά από ένα κοπιαστικό καλοκαίρι αλλά με πολλές ωραίες στιγμές...( γμτ τα μαστόρια...ξέρεις και εσύ από αυτό το είδος )1)το βιβλίο σου δεν μπόρεσαν να το βρουν....2)το μπεεεε τι έγινε; το έχασα.....!και μου λείπει!πολλά φιλιά, δύναμη και καλό φθινόπωρο!

At Τρι Σεπ 26, 09:01:37 μμ, elpida said...
γωγώ μου σ΄ευχαριστώ! Κάποια στιγμή θα σου ζητήσω ωποσδήποτε βοήθεια. Φιλιά!

At Τρι Σεπ 26, 09:05:52 μμ, elpida said...
Μεθυσμένα μου χρώματα, χάρηκα πολύ που γύρισες.Στεναχωρέθηκα όμως που λες ότι δεν το βρήκες. Το έχει ο Τράνταλος, ο Χρηστάκης, η Πρωτοπορία και σε όποιο βιβλιοπωλείο το ζητήσεις, θα σου το φέρουν. Εκτός αν τελείωσε! Ιδέα δεν έχω!Εγώ έχω ανακατευτεί για καλά με τα μαστόρια και δεν ξέρω αν ποτέ θα ξεμπλέξω. Τα λεφτά (το δάνειο) τελείωσε, οι δουλιές όμως όχι!Θα τα λέμε όμως, τώρα που γύρισες.Φιλιά και καλή ξεκούραση!

At Τρι Σεπ 26, 09:09:39 μμ, elpida said...
μεθυσμένα χρώματαΚι εμένα μου λείπει πολύ το προβατάκι. Ας ελπίσουμε ότι θα ξαναέρθει!

************

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (9)

«Χαλάλι σου» (9)(Συνέχεια)

28 / 10

Αγαπούλα μου Καλησπέρα.
Εύχομαι το γράμμα μου να σε βρει καλά (ιδιαίτερα ψυχολογικά) γιατί πράγματι και συ πριν από λίγο που μιλήσαμε στο τηλέφωνο, κατάλαβα πως δεν ήσουν καλά. Νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σου και όταν σου γράφω, νιώθω σαν να σου μιλώ, άσχετα αν βρίσκομαι τόσο μακριά, έχω την εντύπωση πως είσαι δίπλα μου. (Και μην το πεις ψευδαίσθηση).
Καρδούλα μου, απόψε με στενοχώρησες που μου είπες να μη σου τηλεφωνώ τόσο συχνά. Δεν σου το υπόσχομαι, αλλά θα προσπαθήσω εφ' όσον έτσι το θέλεις.Έχω ήδη εννέα ημέρες να σε δω και αυτό το διάστημα μου φάνηκε ατελείωτο. Είσαι μόνιμα «κολλημένη» στο μυαλό μου και κάνοντας την σκέψη ότι θα πρέπει να περάσουν άλλες 46, ημέρες καταλαβαίνεις πως νιώθω.Το μόνο που με ανακουφίζει κατά κάποιο τρόπο είναι το τηλεφώνημα. Όταν μου λες πως μ' ΑΓΑΠΑΣ γιατί για μένα σημαίνεις πολλά. Ξεφεύγω έτσι από ένα τρόπο ζωής που υπάρχει εδώ και που κάθε άλλο, παρά καλός είναι.Μετά τις 5 το απόγευμα η κάθε κίνηση ή βόλτα σταματάει, ο κόσμος μπορώ να πω εξαφανίζεται, τα μαγαζιά κλείνουν και δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο να πάμε, να περάσουμε την ώρα μας.Αυτό βέβαια ισχύει για τις καθημερινές, γιατί Παρασκευή και Σάββατο βράδυ βγαίνουν όλοι μαζί.Να φανταστείς ότι στην καφετέρια πρέπει να κλείσεις ραντεβού για να πας. Είναι η μόνη Ελληνική στην πόλη που μένω και μάλλον εδώ υπάρχουν πολλοί Έλληνες. Προσπαθώ λοιπόν να είμαι όσο γίνεται πιο ήρεμος, γιατί δεν σου κρύβω, ότι είμαι φοβερά εκνευρισμένος, γιατί η συμπεριφορά κάποιων συναδέλφων δεν είναι σωστή.Δεν θέλω να σου γράψω αυτά που συμβαίνουν εδώ, για να μη σε κουράσω. Εγώ προσπαθώ να κάνω το χρόνο μου να περάσει όσο γίνεται πιο ευχάριστα και γρήγορα, έχοντας εσένα στο μυαλό μου.Θα μπορούσες να φανταστείς τι θα ήθελα τώρα; Αν όχι (που δεν το φαντάζομαι ότι δεν το μπορείς) σου λέω πως ήθελα να σ' έχω στην αγκαλιά μου, να σε φιλάω και ότι άλλο ήθελε....... προκύψει (φυσικά αν το ήθελες κι εσύ) αλλά ας προσγειωθώ λίγο γιατί είμαι χιλιόμετρα μακριά σου και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.
Σ' ΑΓΑΠΩ μαναράκι, μου λείπεις και σε θέλω πολύ και όλα αυτά πριν καν ολοκληρωθεί η σχέση αυτή είναι πλέον ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ και αυτό το διάστημα είναι ένα μεταβατικό στάδιο της ζωής μου (ίσως και της δικής σου) που ίσως στιγματίσει κάποια πολύ όμορφα πράγματα, που τα έχουμε ανάγκη και που σήμερα λείπουν από τους ανθρώπους.
Αγαπούλα εδώ θα σταματήσω το γράψιμο, γιατί θα έρθουν οι συνάδελφοι στο δωμάτιο. Θα συνεχίσω αύριο.
Καληνύχτα με πολλά φιλάκια
ΝΙΚΟΣ
(Συνεχίζεται)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:38:00 μμ 2 comments
2 Comments:

At Τρι Σεπ 26, 03:17:20 πμ, Sailor said...
Όταν τελειώσειθα το εκτυπώσω θα το διαβάσωκαι θα το κρατήσω !Να είσαι καλάφιλιάκαλό βράδυ !

At Τρι Σεπ 26, 08:59:15 μμ, elpida said...
Κι εσύ να είσαι καλά σαιλορ! Καλό βράδυ!

*********

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (10)

Ανοίγοντας την κάρτα ακούγεται η μουσική του love story
"Σου χαρίζω την καρδιά μου...."
"Κι αν γινόταν θα σου χάριζα τον ήλιο, το φεγγάρι, τ΄αστέρια και....." "Σ΄αγαπώ πολύ"

«Χαλάλι σου» (10)(Συνέχεια)

29 / 10
Μανάρι μου σε φιλώ.
Ξανάρχισα να σου γράφω, γιατί θέλω να ξεκουραστώ και να ηρεμήσω. Σήμερα η μέρα ήταν τo κάτι άλλο. Δούλευα από τις 8 το πρωί, μέχρι τις 7 το βράδυ. Πριν λίγο γύρισα στο ξενοδοχείο, σου τηλεφώνησα , αλλά δεν μπορούσες να μου μιλήσεις και τώρα περιμένω δικό σου τηλεφώνημα.Εγώ είπα θα προσπαθήσω να περιορίσω τα τηλεφωνήματά μου, εφ' όσον εσύ έτσι το θέλεις.Δεν πρόλαβα καν ν' αρχίσω το γράψιμο και ηρέμησα καρδούλα μου. Ξεκουράζομαι με την σκέψη και μόνο ότι σου μιλάω τώρα (σου γράφω μάλλον) και αυτό με κάνει να αισθάνομαι άλλος άνθρωπος, κάπου με γεμίζει πολύ όλη αυτή η κατάσταση.Σκέφτομαι κάποιες στιγμές πως θα ήμουν, εάν δεν υπήρχε εκείνο το τηλεφώνημα - γνωριμία και αν δεν υπήρχε η επιμονή μου για την σχέση αυτή. Αν δηλαδή «άκουγα» προσεκτικά τις συμβουλές που μου έδινες και τις ακολουθούσα, θα ήμουν σήμερα σε πολύ άσχημη κατάσταση, εσύ βέβαια όχι, γιατί εκ των προτέρων δεν ήθελες, έτσι προσπαθούσες να δείξεις τουλάχιστον (αλλά δεν κατάφερες να γίνεις πειστική, δεν κατάφερες να με πείσεις ότι δεν ήθελες) ενώ εγώ διαισθησιακά έβλεπα κάποια πράγματα και γι' αυτό προσπαθούσα και επέμενα.
Σ' ΑΓΑΠΩ ΜΑΡΑΚΙ, νιώθω πολύ όμορφα όταν «επικοινωνώ» μαζί σου και πιστεύω ότι κάποιες στιγμές μελλοντικές, θα είναι ότι καλύτερο και για τους ΔΥΟ. ( Και να ήξερες πόσο θέλω να γυρίσω πίσω!)Αγαπούλα, μόλις μίλησα μαζί σου στο τηλέφωνο. Δεν ξέρεις πως νιώθω τώρα, αλλά ούτε και μπορώ να σου το μεταφέρω απλά, όταν θα βρεθούμε ίσως να μπορώ.
Σ' ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Οι μέρες μανάρι μου δεν περνάνε εύκολα, περνούν κάποιες σκέψεις από το μυαλό μου (π.χ. θα με περιμένεις μέχρι να επιστρέψω;) και όλα αυτά προσπαθώ να τα αντιμετωπίσω με κάποια λογική διαίσθηση, η οποία ευτυχώς λειτουργεί ακόμη σωστά και με βγάζει από αδιέξοδα. Όσο για τα προηγούμενα γράμματα δεν ξέρω τι να πω. Με βάρκα να τα έστελνα θα είχανε φτάσει.Σήμερα ματάκια μου, σου έστειλα και αυτή την καρτούλα. Πιστεύω να σου ΑΡΕΣΕΙ.
Εδώ θα σ' αφήσω, για να παίξω και κανένα ταβλάκι. Με περιμένουν στο διπλανό δωμάτιο.
Σ' ΑΓΑΠΩ και σε ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ συνέχεια και θέλω να βρεθώ κοντά σου, όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Πολλά φιλάκια.
Νίκος
(Συνεχίζεται)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:39:00 μμ 2 comments

2 Comments:
At Τρι Σεπ 26, 07:30:32 μμ, SykoFantiS_Bastoyni said...
Για την καρδκιά τζιε την αγγάλην τηηςςςςςς...μα τον θεόν κι ούλα χαλάλιν της...:-)

At Τρι Σεπ 26, 09:12:06 μμ, elpida said...
sykofantisΟύλα για πάρτι της!

*********************

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (11)

"Ο καθένας μπορεί να αγαπά όταν τα πράγματα είναι εύκολα.....""Αλλά το να συνεχίζεις να αγαπάς ακόμα και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα είναι σημαντικό!Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ Μ' ΑΓΑΠΑΣ ΕΤΣΙ!"

«Χαλάλι σου» (11)(Συνέχεια)

31 / 10

Μαναράκι μου γεια σου.
Πριν λίγο μίλησα μαζί σου και έμαθα πως επιτέλους πήρες το πρώτο γράμμα μου. Σήμερα καθυστέρησα λίγο να γυρίσω στο ξενοδοχείο, γιατί όπως σου είπα και στο τηλέφωνο, είχα πάει στα μαγαζιά για να βρω καμιά καρτούλα να σου στείλω.
Η ώρα είναι 6 παρά δέκα κα μέχρι τις 7 και 15 που θα μου τηλεφωνήσεις εσύ, θα μου φανεί ατελείωτη. Αγαπούλα μου «μόνο» 43 και σήμερα μείνανε, αλλά και τώρα αν μπορούσα να φύγω θα ΕΦΕΥΓΑ γιατί κάθε άλλο, παρά καλά τα περνάω. Άσε που σήμερα «καρφώθηκα κιόλας».
Πήγα σ' ένα μαγαζί που πουλάει μόνο κάρτες, έριχνα μια ματιά να βρω αυτό που ήθελα, οπότε έρχεται μια κοπελίτσα και με ρωτάει αν ψάχνω κάτι συγκεκριμένο. Της λέω ότι θέλω κάτι για κάποια που με...... ενδιαφέρει και με πήγε στις συγκεκριμένες κάρτες. Διαλέγω, παίρνω και πάω στο ταμείο για να πληρώσω, οπότε μόλις τις είδε χαμογελάει και μου λέει ότι πρέπει να την αγαπάς ΠΟΛΥ, για να πάρεις αυτές τις κάρτες. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι συμβαίνει.
Καρδούλα, το ότι σε ήθελα το ήξερα, αλλά το ότι θα μου λείπεις τόσο πολύ, αυτό δεν το περίμενα. Γι' αυτό και μετράω τις μέρες μία μία. Αλλά, πού θα πάει; Τον Δεκέμβρη θα σ' έχω στην αγκαλιά μου. ΥΠΟΜΟΝΗ λοιπόν μέχρι τότε, γιατί τώρα δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Έρχονται κάποιες στιγμές που «ταξιδεύω», οπότε αρχίζει το ψιλοδούλεμα από τους άλλους, δικαιολογώντας βέβαια τα πράγματα, μία ότι μου λείπουν τα παιδιά (και είναι αλήθεια), ότι μου λείπει η Ελλάδα, γιατί τελικά σαν την ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ, δεν αναπληρώνεται με τίποτα.
Χθες το βράδυ έκανα πάλι γκάφα. Σου τηλεφώνησα δυο φορές, την μία το σήκωσες εσύ και την άλλη ο δικός σου.Προσπαθώ να πειθαρχηθώ, αλλά έρχονται κάποιες στιγμές που νιώθω την ανάγκη να σ' ακούσω, γιατί Σ' ΑΓΑΠΩ και σε ΘΕΛΩ ματάκια μου. Θέλω να είσαι καλά μανάρι μου, να ηρεμήσεις και να αποβάλλεις το άγχος.Εγώ έχω ηρεμήσει κατά πολύ, γιατί σκέφτομαι ότι σε λίγες μέρες(;) θα σε πάρω στην αγκαλιά μου, άσχετα βέβαια αν σε θέλω και μου λείπεις πολύ, αλλά τουλάχιστον δεν έχω άγχος και θα σε παρακαλούσα να το διώξεις και σύ.Σκεφτόμουνα και το θέμα της «επιλογής». Εγώ έτυχε να διαλέξω εσένα, ενώ εσύ έκανες πάντοτε την επιλογή σου. Θέλω να ξέρεις και να είσαι σίγουρη γι' αυτό ότι: μπορεί να μην έκανες εσύ την επιλογή αυτή τη φορά, αλλά σίγουρα δεν θα απογοητευτείς από την ΑΓΑΠΗ σου για μένα. Γι' αυτό να είσαι σίγουρη. Θέλω να σου δώσω κάτι πράγματα απλά, τα οποία πιστεύω ότι θα σε κάνουν ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ. Και αυτός είναι ο σκοπός μου, γιατί εγώ βρήκα στην αγκαλιά σου ένα ΑΠΑΝΕΜΟ ΛΙΜΑΝΙ για να «αράξω» και η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ θα είναι και δική μου.
Κατάλαβες ρε κουτό γιατί θέλω να είσαι καλά;
Εδώ θα σ' αφήσω, στέλνοντας τη σκέψη μου με πολλά φιλάκια.
Σ' ΑΓΑΠΩ και υπομονή
Νίκος
Υ.Γ. Πιστεύω να σου άρεσε η καρτούλα.
(Συνεχίζεται)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:40:00 μμ 0 comments
0 Comments:

ΧΑΛΑΛΙ ΣΟΥ (Β ΜΕΡΟΣ)

(Μοίρασα το κείμενο σε δύο μέρη, αλλά θέλει πάλι δουλειά φράση-φράση. Υπομονή!)

********************
Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (12)

"Από τότε που γνωριστήκαμε μου έχεις δώσει....""....πολλά πράγματα που μου είναι πολύτιμα! Από τότε που σε γνώρισα έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος και έχω καταφέρει πράγματα που ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μπορούσα να κάνω! Αλλά το πιο πολύτιμο απ΄όλα που μου 'χεις δώσει, είναι η αγάπη σου!Σ' ΑΓΑΠΩ!"

Χαλάλι σου" (12)
(Συνέχεια)

2 / 11 Αγαπούλα Καλησπέρα.
Απόγευμα και κάθισα να σου γράψω. Πριν λίγη ώρα μου τηλεφώνησες και τώρα σου γράφω. Θέλω πολύ να είμαι «κοντά σου» και αυτός είναι ίσως ο μόνος τρόπος.Πάντως εδώ κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα πάνε στο χειρότερο, γιατί η ψυχολογία όλων μας έχει αλλάξει. Η μόνη μας παρηγοριά είναι ότι κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην ΕΛΛΑΔΑ και για μένα είναι πιο κοντά σε σένα.Μαναράκι μου χθες το βράδυ κάναμε καλό γλέντι. Βγήκαμε με τα παιδιά και πήγαμε σ' ένα μαγαζί Ελληνικότατο, σε άλλη πόλη. Καλό φαγητό, καλή μουσική και μας πήρε το πρωί, αλλά, δεν βαριέσαι! Όση ώρα είμαστε εκεί ήτανε καλά. Μόλις γυρίσαμε στο ξενοδοχείο, πάλι μας την έδωσε.Κάθε μέρα που περνάει, τόσο περισσότερο σε θέλω, τόσο περισσότερο μου λείπεις, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Απλώς, να περιμένω να περάσει ο καιρός, έχοντας στη σκέψη μου, την ημέρα που θα σε πάρω στην αγκαλιά μου.Σ' ΑΓΑΠΩ καρδούλα μου και μου λείπεις ΠΟΛΥ.Περιμένω τώρα να περάσει η ώρα για να σου τηλεφωνήσω, άσχετα αν σου είπα ότι προσπαθώ να μην σε παίρνω τουλάχιστον στο σπίτι, αλλά έρχονται κάποιες στιγμές που θέλω να σ' ακούσω.Ειλικρινά πάντως, δεν περίμενα να μου συμβεί κάτι τέτοιο. Να δημιουργηθεί μία σχέση τέτοια, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήτανε από τα απίθανα πράγματα, αλλά έχει κάποια ιδιαίτερη ομορφιά, ανεξάρτητα αν δεν πρόλαβε να ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ σαν σχέση (για μένα ολοκληρώθηκε εγκεφαλικά και συναισθηματικά. Τα υπόλοιπα έπονται συνεχείας) και πιστεύω και συ να νιώθεις το ίδιο.Τα γράμματά μου πάντως, έχουνε βρει τον δρόμο τους. Πιστεύω οι κάρτες να σου αρέσουνε, γιατί είναι το μόνο που μπορώ να σου δώσω (στείλω μάλλον) τώρα. Τα φιλιά μου τα μαζεύω για να σου τα δώσω όλα μαζί.Πάντως καρδούλα μου, θα ήθελα ειλικρινά, απ' αυτή τη σχέση, να μην πληγωθώ ποτέ, γιατί τουλάχιστον εγώ ΘΕΛΩ να σε κάνω να νιώθεις σιγουριά γι' αυτή τη σχέση και σίγουρα πολύ ευτυχισμένη, το ίδιο βέβαια ισχύει και για μένα. Τα κίνητρα δεν είναι «υλικά» αλλά συναισθηματικά και θα διατηρηθούν μόνο εάν το θέλουμε και οι δύο.Αγαπούλα μου εδώ θα σ' αφήσω, θα ντυθώ και θα κατέβω κάτω να σου τηλεφωνήσω. Απόψε το βράδυ θα πάω σινεμά, να περάσουν έτσι δύο ώρες, χωρίς να πολυσκέφτομαι την ώρα της επιστροφής.
Σ' ΑΓΑΠΩ ματάκια μου και εύχομαι αυτό το διάστημα να περάσει όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Σου στέλνω πολλά φιλάκια «νοερά βέβαια» και μαζί την σκέψη μου και την ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ.
Νίκος
(Συνεχίζεται)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:42:00 μμ 0 comments 0 Comments:

*******************

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006"

Χαλάλι σου" (13)

"Mερικές φορές ξεχνώ να στο πω....."
"Αλλά δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην σκεφτώ το πόσο τυχερός είμαι που έχω την αγάπη σου και σένα στη ζωή μου! Σ΄ΑΓΑΠΩ!"

"Χαλάλι σου" (13)

(Συνέχεια)
5 / 11

Μαναράκι μου γεια σου.
Πριν λίγο μίλησα μαζί σου και χάρηκα που σε άκουσα και ιδιαίτερα όταν μου είπες ότι μ' ΑΓΑΠΑΣ και με σκέφτεσαι, γιατί ειλικρινά το έχω ανάγκη, γιατί μου λείπεις και οι ώρες μου (οι ελεύθερες) είναι ώρες μοναξιάς. (Και απελπισίας μπορώ να πω).Μου είπες ότι σήμερα πήρες την πρώτη κάρτα, πιστεύω δε να σου άρεσε, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι καλύτερο για να σου στείλω. Πάντως αγαπούλα μου, να ξέρεις ότι μου λείπεις πολύ και κάποια πράγματα τα αντιλαμβάνεσαι, ιδιαίτερα έντονα, όταν απουσιάσουν για κάποιο διάστημα από κοντά σου. Ξέρεις, έρχονται στο μυαλό μου εκείνα τα δεκάλεπτα των «συναντήσεων» και κάπου ξεφεύγω από την αρνητική κατάσταση της πραγματικότητας που με κράτησε και θα με κρατήσει αυτό το διάστημα μακρυά σου. Έρχονται στο μυαλό μου οι προσπάθειές μου για να σε πείσω για κάτι που ένιωθα έντονα και που με έκανε να νιώθω πολύ όμορφα, ιδιαίτερα όταν σε είχα στην αγκαλιά μου και αμέσως μετά έρχονται στο μυαλό μου οι δικές σου προσπάθειες, που δεν ήθελες να δεχθείς αυτά που σου έλεγα, απλά με «συμβούλευες» τι να κάνω.Κάνοντας λοιπόν αυτές τις σκέψεις, προσπαθώ να περνάω την ώρα μου νιώθοντας όμορφα και να σκέφτομαι μόνο την ημέρα της επιστροφής.Από την άλλη έχω και τα πιτσιρίκια, κάθε μέρα στο τηλέφωνο. Το μόνο που λένε είναι πότε θα γυρίσω και γιατί ν' αργήσω τόσο. Δώς τους τώρα να καταλάβουνε, τι συμβαίνει.Καρδούλα μου, μου λείπεις και αυτό το διάστημα πιστεύω πως δεν αναπληρώνεται με τίποτα, απλά πρέπει να κάνουμε ΥΠΟΜΟΝΗ μέχρι τις 15 Δεκέμβρη.Σκέφτομαι την ημέρα που θα βρεθούμε και νιώθω πολύ ευτυχισμένος, γιατί αυτά που σου γράφω θα μπορώ να σου τα λέω και να σε κρατάω στην αγκαλιά μου. (Μάλλον όμως θα σε φιλάω και θα σου μιλάω λιγότερο).Εσύ να κανονίσεις με την Λίνα, να κατεβαίνεις περισσότερες ώρες στο μαγαζί, γιατί πρέπει αυτά τα 10λεπτα να γίνουν .....λεπτά.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΑΝΑΡΙ ΜΟΥ;Ευτυχώς εγώ δουλεύω όλη μέρα και δεν καταλαβαίνω πότε πηγαίνει μεσημέρι και πότε βράδυ. Μπορεί να κουράζομαι, αλλά ευτυχώς οι ώρες εκείνες περνούν γρήγορα....Ματάκια μου αυτά τα νέα μου προς το παρόν. Εύχομαι να είσαι καλά και προσπάθησε να διώξεις το άγχος σου.Σ' ΑΓΑΠΩ και η σκέψη μου είναι σε ΣΕΝΑ.
Πολλά φιλάκια και να ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ, για να είσαι όσο το δυνατόν καλύτερα. Νίκος(Συνεχίζεται)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:41:00 μμ 0 comments 0 Comments:
********************

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (14)

"Ξέρω ένα μέρος που....""....οι έννοιες της μέρας μοιάζουν ασήμαντες και τα προβλήματα είναι μακριά!....ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ!"

"Χαλάλι σου" (14)

(Συνέχεια)

9 / 11
Μανάρι μου φιλάκια.Κάθισα να σου γράψω περιμένοντας τηλεφώνημά σου. Έχουνε περάσει μόνο 21 ημέρες και μου φάνηκαν ατελείωτες, τώρα πως θα περάσουν οι υπόλοιπες, δεν ξέρω. Πάντως όχι ευχάριστα. Η ημέρα μπορώ να πω ότι περνάει πιο γρήγορα απʼ ότι η νύχτα.Πριν λίγο μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μπορώ να πω ότι είμαι ευτυχισμένος, γιατί γυρίζοντας πίσω, θα βρω κάποια πράγματα τα οποία είναι σημαντικά και μου λείπουνε. Όταν έφυγα από την ΕΛΛΑΔΑ, με είχε προβληματίσει η σκέψη, αν θα μπορούσε αυτή η σχέση να «περπατήσει» και να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα και για τους ΔΥΟ.Για μένα ήταν ξεκαθαρισμένο ότι ήθελα κάτι και θα προσπαθούσα γι' αυτό, δεν μπορούσα όμως να ξέρω, ότι σε είχα αγγίξει σε σημεία τέτοια, που θα σε κάνανε να λειτουργήσεις και ΣΥ μαζί μου.Ήθελα μία σχέση μαζί σου, την οποία είχα οραματιστεί και της είχα δώσει μία μορφή, η οποία ήτανε πολύ όμορφη. Όταν λοιπόν έφτασες και συ σε κάποιο σημείο και «λειτούργησες» μαζί μου, ένοιωσα ευτυχισμένος και πιστεύω ότι μία λέξη, μια ματιά, φτάνουν για να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο.Είχα κάνει μία «άστατη» μπορώ να πω ζωή και κάποτε πίστευα ότι δεν θα μπορούσα να την αλλάξω. Μετά ήρθε ο γάμος, η οικογένεια, τα παιδιά και τώρα ΕΣΥ. Όσο και να σου φανεί παράξενο λοιπόν, ήρθες «ή μάλλον εγώ σε έφερα» στο μυαλό μου και στην καρδιά μου, να επισφραγίσεις αυτό που λέμε τελειότητα.Ειλικρινά αγαπούλα, ακόμα και σήμερα δεν ξέρω, δεν μπορώ να δώσω μια εξήγηση στον εαυτό μου, για τον τρόπο που σκέφθηκε και λειτούργησε για σένα. Όταν σε πρωτοείδα (χωρίς βέβαια να το ξέρεις) είναι κάτι που δεν μπορώ να στο περιγράψω. Ήθελα να κάνω μία σχέση μαζί σου, ΟΧΙ γιατί είχα κάποια προβλήματα οικογενειακά, ΟΧΙ γιατί ήθελα να το παίξω «γκόμενος» και δε θέλω καμιά φορά να μου πεις, ότι σε είδα σαν γκόμενα (και είσαι γκομενάρα πανάθεμά σε - εδώ γελάμε, ε;) γιατί αυτή η λέξη χαλάει ότι πιο όμορφο νιώθουμε. (Μιλάω στον πλυθηντικό γιατί πιστεύω έτσι νιώθεις και συ).Είχα καταλάβει καρδούλα μου, ότι εσένα δύο πραγματάκια σε «κρατούσανε» και δεν άφηνες τον εαυτό σου να ενεργήσει. Το πρώτο είναι, ΟΧΙ ο εγωισμός σου, αλλά το είδες σαν θέμα γοήτρου, επειδή εγώ έκανα την «επιλογή» και το δεύτερο είναι ότι σε είχανε πληγώσει και δεν έδινες στον εαυτό σου άλλα περιθώρια. Φοβόσουνα (και ίσως ακόμη) να μην ξαναπληγωθείς.Μανάρι μου, εκείνο που δεν θα κάνω ΠΟΤΕ και να είσαι σιγουρότατη γι' αυτό είναι ότι δεν θα σε πληγώσω ποτέ μου. Αυτό βέβαια προϋποθέτει και κάποιο χρόνο κι αν είσαι και «λίγο» δύσπιστη, δικαιολογείσαι. Τα τελευταία βράδια που συναντηθήκαμε (τώρα τουλάχιστον, μπορώ να σου τα γράψω) πριν να φύγω, σε «ήθελα» καρδούλα μου, πάρα πολύ. Ήθελα να κάνω «έρωτα» μαζί σου, γιατί ένιωθα την ανάγκη αυτή, αλλά απ' την άλλη, δεν μπορούσα να ζητήσω κάτι τέτοιο. Γιατί είναι κάποια πράγματα τα οποία «παίρνεις», ΜΟΝΟΝ όταν σου τα δίνουν.Προσωπικά δεν πιστεύω, ότι θα μπορούσα να ζητήσω κάτι τέτοιο από σένα, παρά ΜΟΝΟΝ όταν ΕΣΥ το θελήσεις. Τα κίνητρα μου (μας) γι' αυτή την σχέση δεν είναι το sex και θα ήθελα να μην σκέφτεσαι κάτι τέτοιο, γιατί δεν «ήρθα» μαζί σου μόνο για το «πήδημα» (ας μου επιτραπεί η έκφραση), αλλά σαν επισφράγιση της όλης κατάστασης, θα είναι ο έρωτας.Κατάλαβες ματάκια μου;Προσπαθώ να βρω λέξεις για να μπορέσω να γίνω όσο περισσότερο κατανοητός.Προσπαθώ να βρω καρτούλες να σου στείλω, που να ανταποκρίνονται πλήρως σ' αυτό που νιώθω, αλλά κι εσύ να το δέχεσαι ευχάριστα. Άσε δε κάθε φορά που πάω να διαλέξω τις κάρτες, η κοπελίτσα χαμογελάει κι εγώ νιώθω λες και είμαι 17χρονο αγόρι.Μανάρι μου, έτσι νιώθω μαζί σου και μου είναι ευχάριστο αυτό. Μου έλειψες πολύ και θα συνεχίσεις να μου λείπεις ρε Μαράκι.Αυτό που γράφει η καρτούλα, ανταποκρίνεται πλήρως μανάρι μου. Αυτό είναι η ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ για μένα. Πάντως σου συνιστώ την προσοχή, για να φυλάς (αφού δεν τα πετάς) όσο γίνεται καλύτερα τα γράμματα.Σ' ΑΓΑΠΩ και σε αισθάνομαι πολύ δική μου, γι' αυτό και λέω κάποια (γράφω) πράγματα, τα οποία δεν τα λες οπουδήποτε, παρά μόνο σε πρόσωπο που συναισθηματικά λειτουργεί το ίδιο με μένα. (με μας).Θα ήθελα μανάρι μου, να ξεφύγεις απ' τα «ταμπού» που έχεις (έτσι μου είχες πει, το θυμάσαι;) και να πάψεις να με βλέπεις σαν τον καθηγητή σου, των θρησκευτικών (έτσι με βλέπεις ακόμη;) γιατί αυτός ο ρόλος δεν μου πάει.Εγώ πάντως αυτό το διάστημα της απουσίας σου έχω μιλήσει αρκετά (γράφοντας βέβαια), γι' αυτό όταν θα γυρίσω προετοιμάσου να μου μιλάς εσύ για να καλύψεις την διαφορά. Εξάλλου μου είναι πολύ ευχάριστο να σ' ακούω.Είμαι σίγουρος λοιπόν πως η προετοιμασία και το ξεκίνημα μιας σχέσης (σωστής) έγινε με τους καλύτερους παράγοντες.Ας συνεχίσουμε λοιπόν για το επόμενο στάδιο της ολοκλήρωσης, που πιστεύω ότι θα είναι το καλύτερο και για τους δυο μας.Πιστεύω να κατάλαβες ρε κουτό (συγνώμη που σε λέω κουτό, αλλά σίγουρα δεν είσαι) τι θέλω και σε τι προσδοκώ.Λοιπόν, εδώ θα σ' αφήσω, γιατί έτσι όπως πάω, αυτό αντί για γράμμα θα βγει βιβλίο.Σου στέλνω πολλά φιλάκια κι ας έχει η καρτούλα το ιπποποταμάκι, δεν είμαι τόσο χοντρόπετσος.Με συνεχή σκέψη και έντονη ανησυχία μέχρι να γυρίσω.Νίκος(Συνεχίζεται)posted by elpida @ 6/24/2006 01:43:00 μμ 0 comments 0 Comments:
***********************

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (15)


"Μα πως να στο πω για να καταλάβεις! Σ' ΆΓΑΠΩ!"

"Χαλάλι σου" (15)

(Συνέχεια)

11/11 Αγαπούλα καλησπέρα.
Άρχισα να σου γράφω πάλι , γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεφεύγω από την κατάσταση της πραγματικότητας , ή οποία με κράτησε και θα με κρατήσει μακριά σου για λίγο, βέβαια διάστημα ακόμη ( που διαρκώς περνάει πολύ δύσκολα ).Σήμερα δεν έχω διάθεση για τίποτα, έχω βαρεθεί, νιώθω άσχημα, αλλά πιστεύω πως τελειώνοντας το γράμμα, θα είμαι πολύ καλύτερα . «Αφιερώνω» το χρόνο μου , γράφοντας κάποια γράμματα σε σένα, γιατί έτσι οι ώρες περνούν πολύ ευχάριστα και πιο εύκολα .Μούρχονται στο μυαλό , κάποια αποσπάσματα κάποιων βιβλίων που μου θυμίζουν κάποιες πολύ όμορφες στιγμές, τις οποίες θέλω να στις μεταφέρω, γιατί πιστεύω πως έτσι θα νιώσεις και εσύ πολύ καλύτερα .Θα σου πω κάτι μανάρι μου, που έχει σχέση με την απογοήτευσή σου ή τις απογοητεύσεις κατά το παρελθόν και εύχομαι να μην υπάρξει άλλη.«Τα όνειρα σου να μην τα προδώσεις, ποτέ μην αρνηθείς τον εαυτό σου και μέσα από κάθε απογοήτευση να παίρνεις νέες δυνάμεις, για να μπορέσεις να συνεχίσεις το δύσκολο δρόμο που λέγεται ΖΩΗ».Εγώ πάντως κάνω και μία ευχή, χωρίς βέβαια να περιοριστώ σ΄αυτές και ελπίζω εμείς οι δύο, να μην χαθούμε. Βέβαια το ελπίζω είναι μία αρκετά ηλίθια λέξη, γιατί εάν κάτι το θέλεις, δεν είναι ανάγκη να ελπίζεις, απλά προσπαθείς και το κάνεις ...Μου έχεις λείψει μαναράκι μου και θα μου λήψεις ακόμη περισσότερο και η απουσία σου κάθε μέρα που περνάει γίνεται ακόμη πιο έντονη . Θυμήθηκα κάτι τώρα και σου το γράφω.Κάθε ανατολή φέρνει μία ελπίδα.Κάθε δύση παίρνει μία ανάμνηση.Ανάμεσα στη δύση και στην ανατολή υπάρχουν μέρες χωρίς ήλιο.Εύχομαι να μην τις ζήσεις «ζήσουμε» ΠΟΤΕ ΠΙΑ .Είχα πολλά χρόνια καρδούλα μου, να γράψω γράμμα, τώρα όμως νιώθω επιτακτικά την ανάγκη να γράψω και θέλω τα μηνύματά μου να σου γίνουν κατανοητά και να σε ευχαριστήσουν και πιστεύω πως και κατ΄αυτόν τον τρόπο θα σʼ αγγίξω σε κάποια σημεία και ίσως νιώσεις ευτυχισμένη, γιατί είναι το μόνο που μπορώ να κάνω για σένα . Θέλω να σε δω «ευτυχισμένη» και ήρεμη. Δεν θα ήθελα να περάσω το στάδιο του πόνου και της απογοήτευσης που αφήνει μια χαμένη ΑΓΑΠΗ, ακόμη περισσότερο, να μην το περάσεις ΕΣΥ. Κατάλαβες Μαράκι γιατί πράγμα σου μιλάω;Έτσι έχω δει αυτή τη σχέση και με έχει γεμίσει ιδιαίτερα, ιδιαίτερα τώρα που και εσύ νιώθεις όπως κι εγώ. Βέβαια, θα ήτανε πολύ καλύτερα, όλα αυτά που σου γράφω, να σου τα έλεγα κρατώντας στην αγκαλιά μου εσένα. Αυτό δεν μπόρεσε να γίνει, αλλά ελπίζω ότι θα γίνει πραγματικότητα αυτή η προσδοκία .Σκέφτομαι κάποιες φορές την στάση σου, όλο αυτό το διάστημα και γελάω ρε χαζούλα. (Πως αλλιώς να σε πω; ) Δεν μπορώ να καταλάβω, πως εσύ δεν μπόρεσες να καταλάβεις τι ήθελες, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά έπρεπε να μεσολαβήσει αυτό το διάστημα της απουσίας (και για τους δυο μας ) για να αισθανθείς αυτό που αισθάνεσαι τώρα; Ειλικρινά δεν μπορώ, αλλά ευτυχώς που υπήρξε και έτσι μπόρεσες να «καταλάβεις» αυτό που με κάνει ευτυχισμένο.Πιστεύω βέβαια και κάτι που είναι «αληθινό». Ότι η αμοιβαία ΑΓΑΠΗ είναι πολύ πιο δυνατή από έναν ΕΡΩΤΑ χωρίς ανταπόκριση. Τώρα αισθάνομαι πολύ καλύτερα αγαπούλα και ήδη περάσανε δυο ώρες περίπου, για να φθάσω εδώ που έφθασα.Ελπίζω να μη σε κουράζω μ' αυτά που γράφω και προετοιμάσου να με δεχτείς όταν γυρίσω πίσω.Κατάλαβες μαναράκι μου, τι θέλω και από ΣΕΝΑ ή θα πρέπει να το ξαναπώ από την αρχή; Εδώ θα σε καληνυχτίσω, στέλνοντας πολλά φιλάκια και απεριόριστη σκέψη και νοσταλγία.
Νίκος
(Υ.Γ. Αν μαζέψεις τις καρτούλες θα κάνεις ζωολογικό κήπο).

(Συνεχίζεται)

posted by elpida @ 6/24/2006 01:44:00 μμ 0 comments 0 Comments:

*******************

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (16)

"Όλα ......""....τα πράγματα που με κάνουν να σ΄αγαπώ, με κάνουν να σ΄επιθυμώ τώρα που είσαι μακρυά μου....ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ!"

«Χαλάλι σου» (16)

(Συνέχεια)

13/11
Αγαπούλα μου γεια σου.
Ελπίζω και εύχομαι το γράμμα μου να σε βρει καλά (από υγεία εννοώ), γιατί πριν λίγο που μίλησα μαζί σου, τουλάχιστον ψυχολογικά δεν ήσουν και πολύ καλά. Εσύ μου είπες πως είσαι λίγο εκνευρισμένη ( ; ) αλλά μάλλον ήσουν«αρκετά» εκνευρισμένη και αυτό ξεκινάει από την ψυχολογία μας.Κάποιες στιγμές, ρίχνω κάποιες ευθύνες στον εαυτό μου, γιατί σου «δημιούργησα» αυτές τις συνθήκες και κάπου νιώθω άσχημα, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσω να σου δώσω κάτι, που ίσως είναι πρωτόγνωρο για σένα, εγώ θα το έλεγα «ευτυχία», εσύ δεν ξέρω πως, πάντως θα προσπαθήσω να σου δώσω κάτι που θα είναι πολύ όμορφο, κάτι που θα σε κάνει να ξεχάσεις και τις πιο άσχημες εμπειρίες σου. Το θέμα είναι αν θα δεχτείς αυτή τη προσφορά και πόσο θα σε επηρεάσει.Αγαπούλα, θέλω μόνο να σου πω, πως μου λείπεις, σε σκέφτομαι κάθε λεπτό , κάθε στιγμή , σε νοιάζομαι και Σʼ ΑΓΑΠΩ .Τώρα πλέον, δεν προσπαθώ να σε πείσω ή να σε επιρεάσω για κάτι, απλά σου μεταφέρω τι μου συμβαίνει και τι νιώθω για σένα .Την αγάπη μανάρι μου, την καταλαβαίνεις όταν «φεύγει» και πιστεύω πως με μας, όταν ήρθε η ΑΓΑΠΗ (για σένα) είχα φύγει εγώ.Μου είπες ότι μʼ αγαπάς από το τηλέφωνο, ενώ θα προτιμούσα να μου το έλεγες όταν σε είχα στην αγκαλιά μου.Πάντως να ξέρεις και να το θυμάσαι ΠΑΝΤΑ, ότι έστω και έτσι με έχεις κάνει πολύ ευτυχισμένο και ειλικρινά σου λέω πως θα προσπαθήσω και εγώ να σου δώσω τόση ευτυχία, που ίσως δεν μπορείς ούτε να μην φανταστείς, ούτε να την πιστέψεις. Απλά είναι θέμα χρόνου, για να μπορέσω να σου αποδείξω εμπράκτως αυτά που σου έχω πει.Ο καιρός μαναράκι μου, περνάει και η ζωή αλλάζει. Μαζί με τη ζωή αλλάζουν και τα αισθήματα, αλλάζει ο τρόπος σκέψης και κάπου δεχόμαστε κάποια πράγματα για τα οποία ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί.Ειλικρινά καρδούλα μου, αυτό που μου συνέβη με σένα, ούτε καν το είχα σκεφτεί, ούτε καν το είχα φανταστεί. «Ίσως» βέβαια, αυτό για μένα να πιστοποιεί την αλλαγή της ζωής και των αισθημάτων, αλλά εύχομαι αυτή η «αλλαγή» για μένα να είναι η τελευταία, ο τελευταίος «σταθμός» στη ζωή μου .Το μυαλό μου είναι διαρκώς πολιορκημένο από κάποιες σκέψεις και κάποια μηνύματα που θέλω να σου στείλω και φθάνω σε σημείο, να μην μπορώ να βρω κάποια αρχή, γιατί όλα αυτά μαζί, δεν μπορώ να σου τα γράψω. Εκείνο όμως που μπορώ να σου λέω τώρα πλέον είναι ότι σʼ ΑΓΑΠΩ και το λέω χωρίς περιορισμούς και αναστολές, γιατί τώρα πλέον υπάρχει και η «ανταπόκριση» από ΣΕΝΑ. Όσο για την πορεία αυτής της σχέσης, θα ήθελα από δω και στο εξής να την χάραζες ΕΣΥ και εγώ θα είμαι στο πλευρό σου και ας είναι «πλατωνική» αυτή η σχέση που μου είπες χθες στο τηλέφωνο.Αγαπούλα χθες βράδυ, μετά το τηλεφώνημα σου ( 8 και 45΄), βγήκα έξω να παίξω ένα ΛΟΤΤΟ. Μετά άρχισα να περπατάω, δεν ξέρω γιατί αλλά κάτι με έπνιγε, ήθελα να πάρω αέρα, να εκτονωθώ και το έκανα για να μπορέσω να ξεφύγω από τις πολλές σκέψεις, που μου έρχονται στο μυαλό λόγω της απουσίας ΣΟΥ.Μου έλειψες μανάρι μου και κάθε μέρα που περνάει μου λείπεις πολύ περισσότερο.Γύρισα στο ξενοδοχείο στις 11και 30΄ και μου είπαν ότι τηλεφώνησες (μάλλον, τηλεφώνησε κάποια από την Ελλάδα) και προς στιγμή θέλησα να σου τηλεφωνήσω και γω, αλλά σκέφτηκα μήπως και δεν ήσουν μόνη, γιατί ειλικρινά μανάρι μου, δεν θέλω και δεν πρόκειται ποτέ να σου δημιουργήσω οποιοδήποτε οικογενειακό πρόβλημα.Πάντως χθες το βράδυ, μετά την πορεία αυτή, μπόρεσα και κοιμήθηκα. Σήμερα κάτι έτυχε στη δουλειά και καθυστέρησα να γυρίσω. Γυρίζοντας σου τηλεφώνησα και κατάλαβα πως δεν ήσουν «καλά» και μου την έδωσε καρδούλα μου. Αισθάνομαι υπεύθυνος εγώ γιʼ αυτό, αλλά το ότι «έπρεπε» να φύγω μακριά για να μπορέσεις να λειτουργήσεις και ΣΥ μαζί μου, αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. ( Μην γελάς γιʼ αυτό ).Εγώ πάντως και Σ΄ΑΓΑΠΩ και θα Σ΄ΑΓΑΠΩ, αλλά αυτό το διάστημα, με έχει επιρεάσει η απουσία σου, μου έχει λείψει η αγκαλιά σου και τα φιλάκια (τα πεταχτά) και μπορώ να πω και τα «κουφά» που πέταγες κάπου κάπου, αλλά ειλικρινά μανάρι μου, μου αρέσανε. (Εδώ γέλασες βέβαια).Σήμερα αγαπούλα, έχω μόλις 25 ημέρες εδώ και μένουν άλλες τριάντα. Κάθε μέρα που περνάει, περνάει όλο και δυσκολότερα, αλλά το ευχάριστο είναι ότι κάθε μέρα που περνάει με φέρνει πιο κοντά σε σένα. Γιατί αυτό είναι κάτι που το θέλω πολύ και ας λένε ότι «μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται». Για μένα δεν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά θα έλεγα μου συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Κάθε μέρα που περνάει σε θέλω ακόμη περισσότερο, μου λείπεις ακόμη πιο πολύ και η απουσία σου δεν αναπληρώνεται με τίποτα. Εάν πάντως η αλληλογραφία μου αρχίζει να σε κουράζει (που δεν το πιστεύω) θέλω να μου το πεις .Θέλω επίσης να ξέρω, πως όταν σε φέρνω στο μυαλό μου (και ευτυχώς που είσαι συνέχεια σʼ αυτό) βλέπω όλα τα πράγματα γύρω μου όμορφα. Αισθάνομαι μια ομορφιά ασυναγώνιστη θα έλεγα. Δεν ξέρω αν αισθάνεσαι και συ έτσι, αλλά θα ήθελα να ήμουν ο παράγοντας που σου ομορφαίνει τη ζωή, να μπορώ κι εγώ να παίζω ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή σου ... και αυτό γιατί; Για ένα και μοναδικό λόγο. Γιατί Σ΄ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ και σκοπός μου είναι η συναισθηματική καλυτέρευση της ζωής σου.Καταλαβαίνεις ρε Μαράκι, γιατί πράγμα σου μιλάω; Πως πρέπει επιτέλους να σου το πω;Εδώ θα σε καληνυχτίσω με πολλά πολλά πολλά φιλάκια.
Με έντονη και παντοτινή σκέψη.
Νίκος
(Συνεχίζεται)

posted by elpida @ 6/24/2006 01:45:00 μμ 6 comments
6 Comments:
At Τετ Σεπ 27, 04:30:12 μμ,

Alkyoni said...κυκλαμινάκι μου είχα μέρες να μπω κι εκεί που ερχόμουν κι έβρισκα πανέμορφα κυκλάμινα βρήκα ένα "χαλάλι σου" ...σε συνέχειες.είσαι καλά γλυκιά μου;ΦιλιάAt Τετ Σεπ 27, 05:24:24 μμ,

elpida said...Αλκυόνη μου, ειδικά σήμερα... όχι!Άστο να πάει! Έχω βάλλει το "χαλάλι σου" και μου έχει κόψει μαχαίρι την εκτόνωση.Θα προσπαθήσω να το ολοκληρώσω όμως πρώτα (και γρήγορα) και μετά, όσο μπορώ, γιατί πάλι θα φεύγω στο χωριό, θα τα λέμε.Φιλιά και σ΄ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου!At Τετ Σεπ 27, 07:07:09 μμ,

So_Far said...Ελπιδάκι πέρασα να πω ένα γεια, γιατί έχω καιρό και μου έφτιαξες τη διάθεση . Υπάχει και ομορφιά σε αυτή τη ζωή, ευτυχώς και μας τη γράφεις εδώ... να είσαι καλάAt Τετ Σεπ 27, 08:03:24 μμ,

elpida said...Σο φαρ μου, χάρηκα πολύ που ήρθες! Μου έλλειψες πολύ!At Τετ Σεπ 27, 08:08:48 μμ,

elpida said...Έντονη καταιγίδα έρχεται....λένε οι ειδήσεις. Η Λάρισα πνίγηκε. Κοντά είναι κι ο Βόλος.... Λέει...Ο ουρανός είναι κατάμαυρος. Μακάρι να βρέξει, να ξεσπάσει! μαζί του κι εγώ!.... Όχι θύελλα όμως... Σιγά σιγά.. Χαλαρά...Να βρέχεσαι.... αλλά χωρίς να πνίγεσαι.(Από μένα για μένα. Για να θυμάμαι!)

********************

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006"

Χαλάλι σου" (17)

"To δώρο μου σε σένα είναι η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ! Μην ξεχάσεις όμως, ότι τα δώρα δεν επιστρέφονται!....."

"Χαλάλι σου" (17)

(Συνέχεια)

14/11

Αγαπούλα μου καλησπέρα σου.
Άρχισα και πάλι να σου γράφω (το πολύ πολύ να βαρεθείς να διαβάζεις) αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος να περνάω τις ώρες και ειλικρινά καρδούλα μου, μου φαίνονται ατελείωτες, πιστεύω όμως να σου είναι ευχάριστες οι επιστολές μου.Σήμερα μαναράκι είμαι πολύ χάλια, νιώθω πολύ άσχημα και προσπαθώ μέσα από αυτό το γράμμα να ξεφύγω. Ζητώ συγνώμη βέβαια από σένα, γιατί έτσι, (πιθανόν) να επιρεάζω και σένα, «να σε ταλαιπωρώ μάλλον», αλλά καρδούλα μου, αυτό είναι κάτι που νιώθω, κάτι που με βασανίζει και νιώθω την ανάγκη να σου το πω. Τις στιγμές που σου γράφω, αισθάνομαι τελείως διαφορετικά. Ξεφεύγω από τον τόπο και τον χρόνο και «έρχομαι» κοντά σου, γιατί σ΄ έχω πραγματικά ΑΝΑΓΚΗ.Μαναράκι μου, τηλεφώνησες το απόγευμα από το μαγαζί και όταν σε άκουσα, κατάλαβα ότι δεν ήσουν καλά. Μου είπες ότι το μεσημέρι πήγες έξω για φαγητό και ότι με σκεφτόσουνα. Εγώ θα συμπλήρωνα και κάτι άλλο. Όταν πίνεις θα ήθελα να πίνεις και λίγο για μένα και αν πράγματι (που το πιστεύω τώρα πλέον) σου είμαι κάτι ευχάριστο (έστω σαν σκέψη) φρόντισε να το διατηρήσεις, όσο γίνεται περισσότερο.Μετά το τηλεφώνημά σου (8 και 40΄) βγήκα για περπάτημα, γύρισα πριν λίγο και αμέσως έπιασα «κουβέντα μαζί σου».Μου λείπεις πολύ ματάκια μου και ακόμη και σήμερα δεν έχω καταλάβει πως θα πρέπει να κάνω «υπομονή» άλλες 30 ημέρες για να σε δω. Πλησιάζοντας η ώρα (8 - 8 και 30) νομίζω πως θα σε δω, πως θα σε πάρω στην αγκαλιά μου και όταν προσγειώνομαι στην πραγματικότητα, δεν μπορώ να σου πω, το πώς νιώθω.Πριν λίγο μου τηλεφώνησες από το σπίτι και κατάλαβα πως δεν είσαι και πολύ καλά ματάκια μου, αισθάνομαι και εγώ υπεύθυνος γι΄αυτό, αλλά κάποια πράγματα δημιουργούνται, χωρίς να είμαστε (απόλυτα) υπεύθυνοι εμείς. Μπορεί να σ΄έχω ταλαιπωρήσει αυτό το διάστημα, αλλά θα προσπαθήσω στο αμέσως επόμενο (όταν γυρίσω) να σε κάνω να νιώσεις, όσο γίνεται πιο όμορφα.Σ΄ΑΓΑΠΩ και θέλω η κάθε σου στιγμή να είναι ότι καλύτερο. Και αν κάποια χρόνια της ζωής σου περάσανε έτσι, θέλω (και ελπίζω ) να μου επιστρέψεις να σου τα γεμίσω με ομορφιά και ευτυχία. Νιώθω την ανάγκη να σε δω ευτυχισμένη και αυτό θα το προσπαθήσω να το κάνω εγώ και ας μην το πίστευες κάποτε. Ο κύριος σκοπός μου είναι η ευτυχία σου και η ηρεμία σου και όχι πως θα γίνεις «δική μου» όπως μου είχες πει κάποτε. (Πιστεύω να το θυμάσαι).Αγαπούλα εδώ σ΄αφήνω για σήμερα. Θα συνεχίσω αύριο.
Μέχρι τότε η σκέψη μου θα είναι κοντά σου.
Πολλά φιλάκια, Νίκος
(Συνεχίζεται)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:46:00 μμ 0 comments 0 Comments:

***************

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (18)
"

Ακόμη κι αν δεν σ΄είχα γνωρίσει........θα ΄χα ονειρευτεί την ύπαρξή σου!Σ΄ΑΓΑΠΩ!

«Χαλάλι σου» (18)

(Συνέχεια)

15/11

Θα ήθελα κατ΄αρχήν να σε καλησπερίσω και να σε φιλήσω, επειδή όμως το δεύτερο είναι αδύνατο να γίνει τώρα, ας περιοριστούμε στην καλησπέρα ή και καλημέρα.Καρδούλα μου μόλις γύρισα στο ξενοδοχείο (2 και 10΄) και άρχισα να σου γράφω. Τα γράμματα που θα πάρεις από δω και πέρα θα είναι λίγα, γιατί σε μία βδομάδα περίπου, δεν θα μπορώ να σου γράψω (λόγω της γυναίκας μου) το υπόλοιπο διάστημα θα είναι πολύ μικρό (έτσι ελπίζω δηλαδή ) και ίσως εγώ να έρθω πιο γρήγορα από τα γράμματα.Αγαπούλα σήμερα πήγα να δω για δώρο. Ήθελα να σου πάρω ένα φόρεμα. Βρήκα λοιπόν κάτι πολύ ωραία, το θέμα είναι πως θα κάνω την επιλογή. Έχει μεγάλη ποικιλία σε χρώματα (μου άρεσε ιδιαίτερα ένα μαύρο με πλούσιο ντεκολτέ σε μάξι, το είχε και σε κοντό και σε άλλα σχέδια. Κάνοντας κάποια κουβέντα εκεί, για το νούμερο και αν υπάρχουν διαστάσεις, φθάνοντας στη διάσταση του στήθους (;) δεν ήξερα. Τι να πω; ( ή να του έλεγα, ότι δεν το έχω πιάσει, για να ξέρω αν είναι μικρό ή μεγάλο και εδώ βέβαια θα γελάς, αλλά δεν πειράζει).Αυτό το φόρεμα θα φορεθεί πολύ φέτος. Τουλάχιστον έτσι μου είπαν. Πάντως θα προσπαθήσω να σου φέρω ότι καλύτερο, για να δούμε αν έχω και κάποιο γούστο.Μαναράκι μου, μου είπες ότι πράγματι σε κάνω (σε έχω κάνει) ευτυχισμένη. Χαίρομαι ιδιαίτερα γι΄αυτό και θα προσπαθήσω μέσα από την πάροδο του χρόνου (όση και να΄ναι και ελπίζω όσο γίνεται μεγαλύτερη) να σε κάνω «περισσότερο» ευτυχισμένη και χαρούμενη. Γιατί πιστεύω ότι το αξίζεις, όπως πιστεύω πως αυτή η σχέση θα διατηρηθεί, γιατί δημιουργήθηκε κάτω από συνθήκες αντίξοες. Μπορεί να έκανα εγώ την επιλογή, αλλά «εσύ» σφράγισες την αρχή και την δημιουργία της (και συ αν το θελήσεις και το τέλος της).Πήγα πάλι σήμερα να πάρω καμιά καρτούλα και πάλι είχα τα ίδια. Πονηρά γέλια και σχόλια, όπως το (τουλάχιστον σας θέλει και σας σκέφτεται όπως εσείς ;) ή «σαν γυναίκα θα την ζήλευα» και μου είναι δύσκολο να συζητήσω μαζί τους, γιατί είναι μικρές σε ηλικία και μπορώ να πω αδιάφορες. Την τελευταία φορά που σου τηλεφώνησα (προέκυψε) πελάτης και μου είπες ότι θα έπαιρνες ΕΣΥ. Περιμένω τηλεφώνημά σου, γιατί είναι μεσημέρι ( 2 και 55΄ ) και δεν μπορώ να σε πάρω (ενώ θέλω πολύ να σ΄ακούσω) μήπως και είναι εκεί ο δικός σου.Σ΄ΑΓΑΠΩ καρδούλα μου και μου λείπεις.Όλες τις καρτούλες μάζεψε τες για να θυμάσαι (αν είναι βέβαια για σένα) τις πιο όμορφες στιγμές, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα. Και να θυμάσαι πως πάντα θα σε έχω στην σκέψη μου.
Πολλά φιλάκια
Νίκος
(Υ.Γ. Τέρμα τα ζώα. Μας τελειώσανε.)

(Συνεχίζεται)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:47:00 μμ 2 comments 2 Comments:At Τετ Σεπ 27, 09:31:06 μμ,

Sailor said...Καλησπέρα Ελπίδα μουμπήκα για μια όμορφη καλησπέρανα μην σε διακόψω από όλα αυτά τα τόσο όμορφα και τρυφερά που γράφειςμόνο εσύ μπορούσες να τα γράψειςκαλό σου βράδυκαλή συνέχειαφιλιά !At Τετ Σεπ 27, 09:46:27 μμ,

elpida said...Λάθος σαιλορ! Μόνο ένας άντρας που αγάπησε πολύ την Μαρία! Εκείνος είναι ο συγγραφέας που εγώ θαύμασα και αντέγραψα! Ο Άγνωστος για μένα Νίκος! Όπως και η αόρατη ηρωίδα Μαρία! χαλάλι τους! Και ο μπλογκερ μου έχει σπάσει τα νεύρα.Καλό βράδυ σαιλορ!

***********

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (19)

"Χαλάλι σου" (19)

(Συνέχεια)

15/11
Συνεχίζω το γράψιμο μετά το τηλεφώνημά σου και ειλικρινά δεν αισθάνομαι καλά.Με πείραξε καρδούλα μου αυτή η «άρνηση» σου όταν σου είπα να σου τηλεφωνήσω αύριο. Καταλαβαίνω πως σε φέρνω σε δύσκολη θέση όταν τηλεφωνώ στο σπίτι σου, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να σ' ακούσω έστω και λίγο.Ζητώ συγνώμη βέβαια γι' αυτό, αλλά νιώθω την ανάγκη να σ' ακούσω και μόνο κατ' αυτό τον τρόπο σε αισθάνομαι κοντά μου, γιατί μου είσαι «απαραίτητη».Προσπάθησα να δημιουργήσω μία σχέση μαζί σου, που το βασικό κίνητρο δεν είναι ο έρωτας. Θα δεχθώ τον έρωτα μόνο σαν την ολοκλήρωση και την επισφράγιση αυτής της σχέσης και αυτό ΜΟΝΟΝ, όταν νιώσουμε την ανάγκη και το θελήσουμε και οι ΔΥΟ ΜΑΣ.Με ρώτησες στο τηλέφωνο (ή μάλλον αναρωτιέσαι) αν σ' αυτό θα ταιριάζουμε. Προσωπικά πιστεύω πως ναι. Και το λέω με σιγουριά, γιατί όταν υπάρχει ΑΓΑΠΗ, ο έρωτας είναι το αποτέλεσμα και το αποκορύφωμά της.Σ' ΑΓΑΠΩ ρε «κουτό» και αυτή η απουσία, λόγω απόστασης, μ' έχει επιρεάσει. Περιμένω πότε να πάει η συγκεκριμένη ώρα, για να σου τηλεφωνήσω. Δεν μπορείς να καταλάβεις πως νιώθω όταν μιλάω μαζί σου έστω και λίγο.Θέλω ακόμη να ξέρεις και να ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΘΑ Σ' ΑΓΑΠΩ και θα σε σκέφτομαι ΣΥΝΕΧΕΙΑ (άσχετα αν δεν σου τηλεφωνώ τώρα πλέον τακτικά) και η ΕΠΙΛΟΓΗ και το ΜΕΛΛΟΝ αυτής της σχέσης θα είναι καθαρά θέμα δικό σου.Η σκέψη πάντως ότι σε κάποιο διάστημα θα είμαστε και πάλι μαζί, με κάνει ευτυχισμένο και ειλικρινά νιώθω πολύ όμορφα καρδούλα μου και είναι σημαντικό για μένα το ότι Μ' ΑΓΑΠΑΣ και θα ήθελα να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο.Νιώθω τόσο όμορφα και ξέροντας ότι αυτή την ομορφιά μου την χαρίζεις ΕΣΥ, θέλω να προσπαθήσω κι εγώ να σε κάνω ευτυχισμένη και υπόσχομαι να μην σε πληγώσω ποτέ.Πριν να μου τηλεφωνήσεις είχα γράψει το γράμμα και το είχα κλείσει. Μετά το τηλεφώνημά σου κάθισα και σου έγραψα το υπόλοιπο, γιατί προς στιγμή, κάτι με πείραξε. Τώρα γράφοντας μερικές σκέψεις μου, νιώθω πολύ καλύτερα και θα ένιωθα σίγουρα πολύ καλύτερα αν σε είχα στην αγκαλιά μου.Μου έλειψες μανάρι μου και έχει αρχίσει να μ' ενοχλεί αφάνταστα αυτή η απουσία σου. Σ' ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ, άσχετα αν δεν θέλεις να σου τηλεφωνώ τόσο τακτικά. Πού θα πάει όμως; Θα περάσει ο καιρός και θα τα πούμε από κοντά και τότε αλίμονο σου και ας μην ταιριάζουμε(;) εκεί που είπες.Σε φιλώ και πάντα να θυμάσαι ότι Σ' ΑΓΑΠΩ (και θα σου το λέω μέχρι να το βαρεθείς).

(Συνεχίζεται)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:48:00 μμ 0 comments 0 Comments:

*******************

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (20)

«Χαλάλι σου» (20)

(Συνέχεια)

18/11

Θα ήθελα, αν μπορούσα φυσικά αντί του γράμματος, να ερχόμουνα εγώ. Είναι δύσκολο, γι΄ αυτό και στέλνω σε σένα, αυτό που θέλεις και σου λείπει (;) κλείνοντάς το μέσα σε κάποιες λέξεις.Πέρασε (ακόμη) ένα Σαββατοκύριακο και ήδη διανύουμε την πέμπτη βδομάδα. Έχω αρχίσει ήδη να συνηθίζω κάποια πράγματα, αλλά αυτό δεν μπορεί να καλύψει τα «κενά» που μου έχουν παρουσιαστεί. Δεν αναπληρώνονται με τίποτα.Πριν λίγο γύρισα στο ξενοδοχείο (3 και 15΄) και η σκέψη μου ήτανε, στο να ξεκινήσω να σου γράφω και ιδιαίτερα τώρα, που μου είπες ότι τα γράμματα αυτά σου αρέσουνε. (Σε γεμίζουν θα ταίριαζε καλύτερα.)Χθες το βράδυ στο τηλέφωνο μου είπες ότι ακόμη απορείς για κάτι, ότι έχεις κάποιες αμφιβολίες. Δεν βλέπω τους λόγους που σου δημιουργούν αυτές τις αμφιβολίες, πέραν του ότι σου ήρθε (σαν κεραμίδα), να δημιουργήσεις μια σχέση, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, οι οποίες δεν θα χαρακτήριζα αντίξοες.Δεν ξέρω μανάρι μου, γιατί διατηρούνται ακόμη κάποιοι αρνητικοί παράγοντες; Τώρα, το αν το βλέπω σαν παιχνίδι, με το οποίο θα μπορέσω να κερδίσω ή να χάσω σου λέω πως όχι. Αυτή την σχέση (και πριν ακόμη σου μιλήσω) δεν την είδα ποτέ σαν παιχνίδι, γι΄αυτό το χαμένος ή κερδισμένος δεν υπάρχει για μένα . Παιχνίδια με το συναίσθημα δεν τα έχω σκεφθεί ακόμα και να είσαι σίγουρη πως σ΄αυτή τη σχέση, αν βέβαια εσύ το θελήσεις, το μόνο που θα «κερδίσουμε» είναι λίγη ΕΥΤΥΧΙΑ και ΑΓΑΠΗ. Γι' αυτό να είσαι σίγουρη και αν κάποια «σύννεφα» σκεπάζουν τη σκέψη σου «ίσως λόγω τραυματικής εμπειρίας και απογοήτευσης», προσπάθησε να δεχθείς αυτό που σου μεταφέρω μέσα σ΄αυτό το κείμενο, έτσι όπως το γράφω.Σ΄ΑΓΑΠΩ και σε θέλω πολύ. Θέλω να είσαι ευτυχισμένη και θα είμαι και εγώ αντλώντας από σένα. Θα προσπαθήσω να δώσω κάποια ομορφιά και λειτουργία στα συναισθήματα σου, τα οποία «είχαν» σταματήσει να λειτουργούν (πιστεύω τώρα πλέον να λειτουργούν πάλι). Θα το προσπαθήσω και ίσως να πετύχω. Και αν κάποια στιγμή σταματήσεις να δέχεσαι, αυτό που εγώ λέω λειτουργία, να είσαι σίγουρη πως θα το δεχθώ. Κάτι τέτοιο βέβαια θα με πλήγωνε, αλλά να είσαι σίγουρη πως εγώ δεν θα σε πληγώσω ποτέ. (Και ας μην το πιστεύεις.)Όλο αυτό το διάστημα καρδούλα μου (ξέρεις ακούγεται εύκολο, δεν βαριέσαι 60 ημέρες είναι) θα μπορούσα να βρω κάποιους τρόπους, να περνάνε οι μέρες μου «καλύτερα». Δεν το επεδίωξα, γιατί δεν ένιωσα την ανάγκη. Το μυαλό μου είναι διαρκώς σε κάποια πρόσωπα που μου λείπουν και αν έκανα κάτι που εγκεφαλικά δεν νιώθω την ανάγκη, είμαι σίγουρος πως θα πλήγωνα τον εαυτό μου και κάτι τέτοιο δεν το θέλω. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το πρόσωπο είσαι ΕΣΥ. Όλα αυτά τα οποία σου γράφω θα ήθελα να σου τα έλεγα, να μην είχα φύγει από «κοντά» σου. Εσύ πάλι από την πλευρά σου, θεωρείς καλύτερο το συγκεκριμένο στάδιο (της απουσίας) και ίσως αυτό σ΄έκανε (;) να δημιουργήσεις, ότι έχεις δημιουργήσει για μένα.Θα σου κάνω μια κοινή ερώτηση: δηλαδή όταν θα γυρίσω πίσω θα πάψεις να Μ΄ΑΓΑΠΑΣ; Ακόμη και αυτό αν γίνει (επιλογή μόνο δική σου) εγώ θα Σ΄ΑΓΑΠΩ, όπως και το προηγούμενο διάστημα από τη γνωριμία μας. Ίσως δεν μπορείς να το καταλάβεις, αλλά θα αρκεστώ σ΄ αυτό, μόνο και μόνο για μένα.Κατάλαβες ρε κουτό;Βέβαια τα γράμματά μου είναι μονόλογος, ενώ θα προτιμούσα το διάλογο μαζί σου.Πιστεύω πως όταν γυρίσω και μετά θα έχω τη δυνατότητα διαλόγου μαζί σου και θα πρέπει να μου μιλάς και εσύ όχι πάλι εγώ, να μιλάω μόνος μου. (Τώρα γελάς;)Θα προτιμούσα πάντως κάποια πράγματα να σου τα έλεγα με ένα φιλί (πολλά φιλιά μάλλον) γι΄αυτό και αυτήν την «πρωτοβουλία» θα την αφήσω σε ΣΕΝΑ .Μου άρεσε ακόμη ένα «κουφό» που μου είπες στο τηλέφωνο. Ότι έχεις αρχίσει και με ξεχνάς. ( σαν φυσιογνωμία ).Ε! αυτό είναι για γέλια μαναράκι μου. Τι να σου πω τώρα; Πες μου τι να σου πω; (Εδώ θα γέλασες και δικαιολογημένα ).Αγαπούλα μου, το υπόλοιπο διάστημα, θα ήθελα να σκεφτείς την όλη κατάσταση από την αρχή και να καταλήξεις σε κάποια συγκεκριμένα συμπεράσματα. Δεν θέλω να κάνεις κάτι που θα σε πλήγωνε. Δεν θέλω να έχεις καμιά αμφιβολία γι΄αυτό που «θέλεις» να κάνεις, γιατί έτσι ίσως πληγώσεις μόνη σου τον εαυτό σου. Και κάτι τέτοιο δεν το θέλω. Εγώ θα Σ΄ ΑΓΑΠΩ και θα σε θέλω με τον τρόπο μου και με την σκέψη μου (κάτι βέβαια που δεν το εύχομαι), αλλά μόνο για ΣΕΝΑ, σε παρακαλώ να προσπαθήσεις να δεχθείς αυτή την σχέση ΜΟΝΟ αν θα σε γέμιζα εγώ και εσύ λειτουργούσες μαζί μου. Αυτό θέλω να είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου.Ζητώ συγνώμη βέβαια, αν μέχρι τώρα δεν έχω βρει τον καταλληλότερο τρόπο να σου δείξω τι νοιώθω και πόσο Σ΄ΑΓΑΠΩ, πιστεύω όμως ο χρόνος (μελλοντικά) που θα μου διαθέσεις να δείξει αυτό που τα λόγια δεν μπορούν.Μαναράκι μου, εδώ θα πρέπει να αποφασίσω, για να τελειώσω το γράμμα. Σε λίγο θα κατέβω να σε πάρω τηλέφωνο, γιατί η ώρα κοντεύει (6.00). Λοιπόν σου στέλνω πολλά φιλάκια και ίσως κάποτε να μπορέσω να διώξω τα σύννεφα από την καρδιά σου και το μυαλό σου, ίσως κάποτε να διώξω τις αμφιβολίες σου.
Περιμένω πώς και πώς (και ελπίζω) να σε πάρω στην ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ
Με πολλή -πολλή ... Νίκος
(Υ.Γ. Σαν δώρο είναι μικρό, το κείμενό της όμως μεγάλο;)
(Συνεχίζεται...)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:49:00 μμ 0 comments 0 Comments:
***********************

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (21)

"Χαλάλι σου" (21)

(Συνέχεια)

20/11 Μανάρι μου καλησπέρα (ή καλημέρα).
Δεν ξέρω αν νιώθεις και συ το ίδιο, αλλά κάθε μέρα που περνάει νιώθω πιο έντονη την ανάγκη για να σε δω. Νιώθω την σκέψη μου και τα συναισθήματα μου να παίρνουν «κάποια» άλλη διάσταση και όσο περνούν οι μέρες αρχίζω να νιώθω καλύτερα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι πέρασα κάποιες (να μην πω πολλές) πολύ «δύσκολες» μέρες που ή μόνη ανακούφιση αν μπορώ να το πω έτσι, ήτανε με την επικοινωνία μας.Με την γραπτή επικοινωνία (μου) εγώ ξέφευγα με τις ώρες από τον συγκεκριμένο λόγο και χώρο, ερχόμουν και ερχόσουν ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ (ΜΟΥ) και ήταν σημαντικό για μένα, αυτό, το συγκεκριμένο διάστημα.
Για άλλες 23 μέρες θα επικοινωνώ μαζί σου κατ΄αυτό το τρόπο (και ας σε κουράζω;) και συ θα δέχεσαι την επικοινωνία.(;)
Πάντως μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το ότι χθες στο τηλέφωνο μου είπες εσύ πώς μ΄ΑΓΑΠΑΣ τρελά. (Με πρόλαβες και το είπες πρώτη).

Πήγα και κι εγώ να πιω σε ένα ωραίο μαγαζί, ελληνικότατο, με καλή ορχήστρα και πάρα πολύ καλή κουζίνα. Παρήγγειλα και χόρεψα το ΑΓΑΛΜΑ.
(Είναι από τα πολύ αγαπημένα μου τραγούδια).

Χθες μαναράκι μου, μου την είχε δώσει, ήθελα να πιω (όχι όμως και να μεθύσω) γι΄αυτό πήγα και «ξέδωσα».Σ΄ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ και θέλω να το θυμάσαι, όπως επίσης θέλω να μην με πληγώσεις ποτέ σου.Πιστεύω ότι είσαι από τους ανθρώπους που έχουνε πολλά και καλά στοιχεία για να δώσουνε, απλά πρέπει να ευαισθητοποιηθούνε τα συγκεκριμένα κομμάτια της καρδιάς σου και να αρχίσουνε πάλι να λειτουργούνε. Θα προσπαθήσω λοιπόν να τα «αγγίξω» συνέχεια μήπως και κερδίσω κι εγώ κάτι και αυτό το κάτι είσαι ΕΣΥ. Θέλω να κερδίσω το μυαλό σου και την καρδιά σου. Το σώμα (το θέλω πολύ) εσύ θα το αποφασίσεις αν «πρέπει» να το κερδίσω.Κατάλαβες μαναράκι μου; Ή μήπως είσαι τόσο χαζούλα; Σ΄ΑΓΑΠΩ και σε θέλω πολύ. Είμαι ευτυχισμένος γιατί πιστεύω πως σε κάνω και σένα ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ, το βασικό μου κίνητρο γ΄αυτή τη σχέση.Σε λίγη ώρα θα κατέβω να σου (μόλις έκλεισα το τηλέφωνο. Με πήρες αυτή τη στιγμή και στο ξαναλέω ότι Σ΄ΑΓΑΠΩ), τηλεφωνήσω και γω.Πάντως καρδούλα μου δια του προφορικού λόγου έχεις κάποιες «επιφυλάξεις». Δεν ξέρω αν δια των ενεργειών αυτές οι επιφυλάξεις δεν υπάρχουν. Σε κάποια «πράγματα» όμως θα σ΄αφήσω (για κάποιο χρόνο) να πάρεις ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, αν δεν μπορέσεις σίγουρα θα το κάνω εγώ, αν το θέλεις βέβαια.Λοιπόν ματάκια μου, εδώ θα κλείσω αυτό το γράμμα, το οποίο θα συνεχιστεί και θα συνεχίζεται με την κάρτα. Περιμένω (με εκτός απρόοπτου) την 14 Δεκεμβρίου.
Πολλά φιλάκια μέχρι τότε.
Νίκος
(Συνεχίζεται)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:50:00 μμ 0 comments 0 Comments:
****************

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (22)

"Χαλάλι σου" (22)

(Συνέχεια)

21/11
Αγαπούλα μου γεια σου.
Μόλις ήρθα στο δωμάτιό μου και άρχισα (και πάλι) να σου γράφω. Η ώρα κοντεύει 10 και μισή. Εσύ μου τηλεφώνησες στις 8 και 40 και σίγουρα αυτό το τηλεφώνημα με ανακούφισε, μπορώ να πω, γιατί μου είπες ότι σε έχω κάνει ευτυχισμένη. Εύχομαι να είναι έτσι και χαίρομαι ιδιαίτερα γιʼ αυτό, αλλά, ακόμα και σήμερα διατηρείς κάποιες αμφιβολίες για μένα. Αυτές τις σκιές που υπάρχουν στην σκέψη σου, φρόντισε να τις διώξεις, γιατί το μόνο που δεν θέλω, είναι να σε πληγώσω. Και θέλω να ξέρεις πως ποτέ δεν θα αφήσω να γίνει κάτι τέτοιο. Γι΄αυτό να είσαι σίγουρη. Μαζί μου δεν θέλω να νιώθεις ανασφάλεια. Θέλω να είσαι σίγουρη, πως αυτή η σχέση θα είναι σημαντική για σένα, όπως και για μένα άλλωστε. Όπως σου είπα από το τηλέφωνο προηγουμένως, είχα πολλά χρόνια να νιώσω έτσι. Μαζί σου ένιωσα τελείως διαφορετικά. Υπήρξε (και υπάρχει) ένας ρομαντισμός (δεν ξέρω αν νιώθεις και εσύ το ίδιο) που για μένα είναι όμορφος και σημαντικός.Αυτή τη στιγμή καρδούλα μου, ήθελα να σε πάρω τηλέφωνο και να σ΄ακούσω, αλλά είναι 11 και μισή και φοβάμαι μήπως δεν είσαι μόνη σου. Ότι κάνω και ότι γράφω, δεν το κάνω για να σε πείσω να με «δεχθείς». Θέλω με τον πιο απλό τρόπο να σου πω πως σ΄αγαπώ. Θα πρέπει να ψάξεις να βρεις αν πράγματι έτσι είναι η κατάσταση μέσα σου. Αν πράγματι σε έχω «αγγίξει» σ΄αυτά τα σημεία που εγώ θεωρώ σημαντικά. Και τα σημεία αυτά, δεν είναι άλλα από την καρδιά σου και το μυαλό σου. Την καρδιά σου για να με αγαπήσεις και το μυαλό σου για να με «σκέφτεσαι» και θέλω βέβαια να είμαι σαν σκέψη, τουλάχιστον κάτι «όμορφο».Αυτό θέλω αγαπούλα μου και γι΄αυτό προσπαθώ όλο αυτό το διάστημα. (Και αν χρειαστεί θα προσπαθήσω περισσότερο.) Όλες τις προσπάθειες τις έχω επικεντρώσει εκεί. Τα άλλα σημεία της επαφής (μη με ρωτήσεις ποια είναι, πιστεύω να υποθέτεις), θα πρέπει να είμαστε πολύ κοντά οι δυο μας για να τα νιώσουμε και αυτό θα γίνει.Στο επαναλαμβάνω. Μόνον όταν το θελήσεις εσύ.Η κάρτα που σου έστειλα χθες, για μένα σημαίνει πολλά πράγματα. Προσπάθησε να καταλάβεις λοιπόν τι σημαίνεις για μένα και πως σ΄έχω δει. Πιστεύω ακόμη πως αυτή η σχέση θα είχε «απεριόριστη» διάρκεια και κάποια στοιχεία που θα είναι σημαντικά και για τους δυο μας. (Ιδιαίτερα για σένα.)Θα ήθελα να σου ζητήσω και κάτι άλλο μαναράκι μου. Να μου μιλάς όπως εσύ νιώθεις και αισθάνεσαι χωρίς τους περιορισμούς και τις αναστολές σου. Ε! τώρα αν μου πετάς και κανένα κουφό κάπου- κάπου, θα το περνάω απαρατήρητο. (Εδώ γελάς, πιστεύω.)Καρδούλα μου, αυτό θα είναι το τελευταίο γράμμα μου, γιατί μετά και για μια βδομάδα δεν θα μπορώ να σου γράφω. Αμέσως μετά θα ξανασυνεχίσω το γράψιμο και ίσως τα υπόλοιπα γράμματά μου να έρθουν μετά από μένα.Σ΄αγαπώ ρε κουτό και σε σκέφτομαι συνέχεια και έντονα. Θέλω επίσης να ξέρεις πως με κάνεις ιδιαίτερα ευτυχισμένο όταν μου λες πως μ΄αγαπάς και με σκέφτεσαι. Αισθάνομαι πολύ, πολύ, πολύ......ΟΜΟΡΦΑ.Υπομονή ματάκια μου και σε 23 μέρες περίπου θα σε πάρω στην αγκαλιά μου. (Η μάλλον, εσύ θα με πάρεις.)Έχω πολλά πάρα πολλά ακόμη να σου γράψω, αλλά προτιμώ να αφήσω και κάποια για να σου τα πω όταν θα είμαστε οι δυο μας. Μπορώ να πω πως «ονειρεύομαι» αυτή τη στιγμή και ο χρόνος μακριά σου μου φαίνεται ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ.Καρδούλα μου, εδώ θα τελειώσω το γράψιμο. Σου στέλνω πολλά φιλάκια και εύχομαι αυτό το γράμμα να σε βρει όσο γίνεται καλύτερα.Σε καληνυχτώ με την σκέψη μου που είναι συνέχεια μαζί σου.
Σ΄ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ, Νίκος.
(Συνεχίζεται)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:51:00 μμ 0 comments 0 Comments:***************


Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (23)

"Χαλάλι σου" (23)

(Συνέχεια)

24/11Αγαπούλα,

Καλησπέρα.
Ίσως όμως εσύ να το διαβάζεις πρωί. Μόλις γύρισα στο ξενοδοχείο και άρχισα να σου γράφω. Νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σου και ο μόνος τρόπος είναι λίγες λέξεις σ΄ένα χαρτί. Περιμένω να πάει η ώρα 5 για να σου τηλεφωνήσω.Θέλω να σ΄ακούσω καρδούλα μου, γιατί μου λείπεις πολύ και το κενό αυτό, δεν αναπληρώνεται με τίποτα. Από τη μια σκέφτομαι το διάστημα πριν να σου μιλήσω (εννοώ το πρώτο τηλεφώνημα- γνωριμία), που μου φάνηκε ατελείωτο. Από την άλλη, αυτό το διάστημα της απόστασης και αυτό τη στιγμή που και οι ΔΥΟ μας λειτουργήσαμε πολύ θετικά, εκεί που η «σχέση» αυτή έπαιρνε μια μορφή συγκεκριμένη και ίσως καταλυτική.Όλα αυτά λοιπόν με έχουν επηρεάσει και ψυχολογικά δεν νιώθω πολύ καλά. απλά προσπαθώ να σκέφτομαι ότι σε 50 μέρες θα σε πάρω αγκαλιά, θα μπορώ να σε φιλήσω και όχι να σου μιλάω από το τηλέφωνο, και μόνο με αυτή τη σκέψη, ανακουφίζομαι κάπως.Κατά τα άλλα μανάρι μου η δουλειά είναι κάπως δύσκολη. Σαν ζωή, όχι κάτι αξιόλογο ή κάτι που θα τραβούσε ιδιαίτερα την προσοχή μας και εκτός αυτού υπάρχει και κάποιο κόστος που οι άλλοι το σκέφτονται και προβληματίζονται να βγούνε έξω. Μόνος μου δεν μου αρέσει να κυκλοφορώ γιατί βαριέμαι. Αν δεν έχεις και κάποιον να μιλάς την γλώσσα σου, είναι δύσκολα. Γι΄αυτό προσπαθώ να μην σκέφτομαι κάποια πράγματα που μ΄εκνευρίζουν και γίνομαι χειρότερα. Το μόνο που σκέφτομαι καρδούλα μου, είναι 49 και σήμερα, για να γυρίσω πίσω. Μετράω τις μέρες όπως και στο στρατό που περίμενα να απολυθώ.Μαράκι, δεν ξέρω αν αυτό το διάστημα έχεις κάνει κάποιες σκέψεις, γύρω απ΄αυτή τη σχέση, αν έχεις βγάλει κάποια συμπεράσματα, αλλά πιστεύω ότι τουλάχιστον για να κρίνουμε κάποια πράγματα και για να τα αξιολογήσουμε, αυτό το διάστημα (της απουσίας), είναι το καλύτερο. (Μόνο που είναι μεγάλο πανάθεμά το!)Εγώ, (παρ΄όλα αυτά) σ΄αγαπώ και μου λείπεις πολύ ρε κουτό και δεν βγαίνεις στιγμή απ΄ το μυαλό μου.Σ΄ΑΓΑΠΩ και Σ΄ΑΓΑΠΩ και Σ΄ΑΓΑΠΩ!(ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;)Ματάκια γλυκά εδώ θα σ΄αφήσω, γιατί θα σε πάρω τηλέφωνο.
Με πολλή ΣΚΕΨΗ και ΑΓΑΠΗ, Νίκος

Κι ένα ανεκδοτάκι.....(Συνεχίζεται....)
posted by elpida @ 6/24/2006 01:53:00 μμ 0 comments

0 Comments:
*****************

Σάββατο, Ιούνιος 24, 2006

"Χαλάλι σου" (24)

"Χαλάλι σου" (24)(Συνέχεια)

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ανέκδοτο τώρα;
Μετά από όλα αυτά που διάβασε τόση ώρα;Όχι.
Η Ελπίδα δεν είχε καμμιά διάθεση να διαβάσει άλλο και ειδικα ανέκδοτο. Κοίταξε το ρολόι της. Πότε πέρασε η ώρα; Πώς ξεχάστηκε; Το παπάκι την περίμενε ακόμη! Σε λίγο έπρεπε να τον ξυπνήσει για την δουλειά. Άφησε τα γράμματα όπως ήταν και έτρεξε στο κρεβάτι τους. Χώθηκε στα σκεπάσματα, τον αγκάλιασε και τον ξύπνησε.
"Αλέξη, πες μου ότι μ΄αγαπάς!"
"Τι έπαθες; Γιατί άργησες;"
"Πες μου ότι μ΄αγαπάς, σε παρακαλώ!"
"Τι έπαθες και αμφιβάλλεις μέσ΄την νύχτα;"
"Πες μου. Μ΄απάτησες ποτέ;"
"Ποτέ αγάπη μου! Ηρέμησε!"
"Ούτε με το μυαλό; Πες μου.... Η καλύτερα, όχι. Άσε με να το καταλάβω εγώ. Μόνη μου".
"Δηλαδή, πως θα το καταλάβεις;"
"Ξέρω εγώ. Πάντως, αν μ΄απάτησες ποτέ και δεν το κατάλαβα και δεν το έμαθα ακόμα από τρίτους, είσαι πολύ μάγκας! Χαλάλι σου κι αν το έκανες!
Χαλάλι σου!"


ΤΕΛΟΣ

posted by elpida @ 6/24/2006 01:57:00 μμ 4 comments
4 Comments:

At Τετ Σεπ 27, 11:30:22 μμ, ?????? said...Καλό τέλος!At Πεμ Σεπ 28, 12:25:45 πμ,

Exilio said...Xαχαχαχαχα!!!!Πολύ καλό!!!!At Πεμ Σεπ 28, 01:43:25 πμ,

elpida said...Καλό για την Ελπίδα,ίσως!Για τους άλλους;At Πεμ Σεπ 28, 01:44:05 πμ,

elpida said...Σ΄άρεσε εξίλιο μου, έ; Φιλάκια!
**********

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 27, 2006

Όταν αγαπήσει ένας άντρας

Όταν αγαπήσει ένας άντρας και ωραία γράμματα γράφει, και τυφλώνεται και είναι ικανός για όλα! Και ευτυχία μπορεί να φέρει, αλλά και την καταστροφή γύρω του.Ο έρωτας είναι τυφλός. Δεν βλέπει. Ειδικά όταν είναι και απογορευμένος, φουντώνει πιο πολύ.Τα γράμματα αυτά και η πλατωνική αυτή σχέση της Μαρίας, με είχε προβληματίσει για πολύ καιρό. Πολλές οι σκέψεις και τα ερωτηματικά που υπάρχουν ακόμη. Βρήκα τον Νίκο πολύ ειλικρινή και την αγάπη του πολύ αληθινή. Γι΄αυτό και στην αρχή στα γράμματά του είχα δώσει τον τίτλο "Όταν αγαπήσει ένας άντρας". Μετά προέκυψε το "Χαλάλι σου!"Όπως και να έχει, μάθαμε την ψυχολογία ενός ερωτευμένου, παντρεμένου όμως άντρα και πατέρα συνάμα. Η Μαρία ήταν η αφορμή για όλα. Μου ζήτησε να κάνω βιβλίο αυτά τα γράμματα. Θα το ήθελα, αλλά ξέρω ότι λόγω του δανείου, τα οκονομικά μας θα είναι πολύ δύσκολα από δω και πέρα. Κι αν κάποτε ευκοληνθούν, λογικό είναι να εκδώσω δικό μου βιβλίο.Γι΄αυτό, εκμεταλεύτηκα την όποια επισκεψιμότητα μπορεί να έχει αυτό το μλπογκ και μακάρι να το μάθει και η Μαρία και να χαρεί. Αφού όμως εκείνη με ξέρει, σίγουρα κάποια στιγμή θα το μάθει. Μπορεί να το εκτυπώσει και να το έχει σπίτι της. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν το κάνω μόνο για την Μαρία. Κυρίως το κάνω γι΄αυτόν τον άντρα. Τον Κύριο Νίκο. Τον συγγραφέα αυτών των γραμμάτων και τον άνθρωπο που υπέφερε όταν τα έγραφε. Θέλω να του πω ότι τον θαυμάζω για τις σκέψεις του, σαν παντρεμένη όμως, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση της γυναίκας του.Απ΄την άλλη, δεν μπορώ να ξέρω την συνέχεια, ούτε τις δύο άλλες πλευρές. Μακάρι αυτός ο έρωτας να μην άφησε σημάδια. Να είναι όλοι ευτυχισμένοι.Ο έρωτας είναι σαν την αρρώστεια. Αν την κολλήσεις, κόλλησες! Δεν σε ρωτάει ο ιός.... Όπως δεν ρώτησα κι εγώ, αν ο Νίκος, ήθελε να ρθουν στα χέρια μου αυτά τα γράμματα. Η Μαρία δεν μου άφησε περιθώρια. Δυστυχώς! Ήθελα, αλλά, δεν είχα στοιχεία για να βρω, κανέναν απ΄τους δυο.Βασανίστηκα πολύ γι΄αυτό κι εφόσον ή έπρεπε να τα καταστρέψω, ή να τα δημοσιεύσω, προτίμησα το δεύτερο, γιατί νομίζω ότι κάποιους θα τους προβληματίσει και κάποιους ίσως τους βοηθήσει.Πάντα οι προθέσεις μου ήταν καλές και ζητώ να με συγχωρήσουν:

1)Ο Νίκος, ο συγγραφέας, που δεν απέδωσα καλύτερα την ιστορία.2)Η Μαρία που δεν θα γίνει μπεστ σέλερ και δεν θα το έχει σε μορφή βιβλίου.

3)Οι αναγνώστες που δεν το δούλεψα, όσο θα έπρεπε και θα μπορούσα.(Για μένα παραμένει αδούλευτο και όποτε έχω χρόνο και διάθεση θα το διορθώνω. Κυρίως την ορθογραφία και την αισθητική του στα τελευταία ποστ)

4)Τους φίλους του μπλογκ που χαθήκαμε αυτές τις μέρες.(Ήταν όμως θέμα τιμής! Έπρεπε να ολοκληρωθεί το έργο, έστω και σε αδούλευτη μορφή, αφού έκανα την γκάφα και το ξεκίνησα έτσι αυθόρμητα στο μπλογκ, κι ενώ δεν ήξερα και δεν ξέρω ακόμα, πως να ξεχωρίσω τα θέματά μου).
Σας ευχαριστώ!
posted by elpida @ 9/27/2006 10:40:00 μμ 4 comments
4 Comments:At Πεμ Σεπ 28, 12:31:06 πμ,

Exilio said...Χαλάλι τους...ήταν όμορφος ο σκοπός!:)υ.γ(...τρελή καψούρα!)At Πεμ Σεπ 28, 01:10:51 πμ,

Sailor said...Το να αγαπήσεις είναι το εύκολοτο να ερωτευθείς είναι το δύσκολο Χαλάλι Ελπίδα μου !για τον Έρωτα και την Αγάπηχαλάλι !Την Αγάπη την έχουμε μέσα μαςτον Έρωτα ψάχνουμε, παντούκαι πάντα,Δεν είναι εύκολο να τον βρειςπρέπει να είσαι έτοιμος όμωςόταν τον συναντήσης, όταν τον βρειςΚαλό σου βράδυ Ελπίδα μου!At

Πεμ Σεπ 28, 01:36:11 πμ, elpida said...Πάντα ο σκοπός εξίλιο μου! Πάντα!Έρωτας ήταν αυτός! Υποκλινόμαστε!Φιλιά!At

Πεμ Σεπ 28, 01:41:15 πμ, elpida said...Είναι να μη σού ΄ρθει! που λεν και στο χωριό μου.Καληνύχτα σαιλόρ! Αύριο θα σε επισκεφτώ. Για σήμερα ΤΕΛΟΣ!Έκλεισα 8αωρο στο μπλογκ! Κι όλα αυτά για το χαλάλι και τα σύννεφα και την καταιγίδα.....(Που είπαν έρχεται. Την περίμενα στην στροφή. Ή με περίμενε; Το ίδιο κάνει....)**